Kuba je idální destinace i pro další sezónu

24.11.2015 15:50

Praha, 23.11.2015 Z vystoupení paní Isabel Docampo, Kanceláře pro podporu a propagaci cestovního ruchu Ministerstva turismu Kubánské republiky na prezentaci: Kuba jako ideální destinace pro další sezónu.

Kuba je idální destinace i pro další sezónu
Foto: wikipedia
Popisek: Vlajka Kuby

Nedávno dosáhl počet návštěvníků naší země 3.000.000, což představuje nárůst o 18%. Do konce roku bychom rádi dosáhli rekordního počtu 3.500.000 osob. Počet turistů z České republiky byl koncem října o 20 % vyšší než v roce 2014, proto očekáváme, že bude rok 2015 také pro tento trh úspěšný.

Turismus představuje i nadále velmi významný ekonomický faktor a ambiciózní plány jeho rozvoje zahrnují výstavbu nových špičkových hotelů s důrazem na přísnou  kontrolou kvality. Máme před sebou velké úkoly, ale současně můžeme konstatovat příznivý vývoj poptávky  a úspěšnost aktivit Ministerstvu Turismu a jeho organizací ve vztahu k veřejnosti.

Na mezinárodním trhu se stabilizuje pozice destinací, jako je Havana, Varadero, Holguín, ostrovy  Cayo Santa María nebo Cayo Coco.

Je všeobecně známé, že po obnovení vztahů mezi Kubou a Spojenýmiá státy vzrostl zájem o návštěvy, kontakty, investice, podnikatelské mise z různých zemí. I americké společnosti sondují a chtějí se dozvědět více o rozvoji kubánského volnočasového průmyslu.  V této souvislosti je však třeba zdůraznit, že stále trvá blokáda a Kuba je nadále jedinou zemí světa, kam nemohou američtí občané zavítat jako turisté.

Z naší strany budeme pokračovat v rozšiřování nabídky a v realizaci našeho bohatého plánu rozvoje, abychom byli schopni pokrýt jak současný, tak potencionální budoucí nárůst zájmu.

V současné době rozšiřujeme kapacitu v průměru o 2500 pokojů ročně a od roku 2017 přibyde každý rok 4000 nových pokojů.

Můžeme ujistit všechny touroperátory, letecké společnosti, podnikatele a média, že naše Ministerstvo turismu a všechny kubánské podnikatelské instituce jsou připraveny přivítat bez rozdílu všechny návštěvníky s maximální pohostinností a profesionalitou a ukázat jim Kubu, která se mění a rozvíjí, ale nevzdává se svých principů, své kultury a historie, ukázat jim naši zemi takovou, jaká je – stoprocentně autentickou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…