LEO Express zkušebně vyráží na trasu Praha-Ostrava

13.10.2012 17:00

Nové soupravy společnosti LEO Express obdržely od Drážního úřadu povolení ke zkušebnímu provozu. V praxi to znamená, že moderní švýcarské vlaky LEO Express již mohou testovat „reálnou“ trasu mezi Prahou a Ostravou, zatím bez cestujících.

LEO Express zkušebně vyráží na trasu Praha-Ostrava
Foto: LEO Express
Popisek: Nová souprava LEO Express se poprvé předvedla v Česku

Stále platí, že dopravu s cestujícími v plném provozu se šestnácti spoji denně zahájí LEO Express s novým jízdním řádem od 9. 12. 2012. Cestujícím přitom poskytne rychlou a maximálně pohodnou dopravu zbrusu novými soupravami a velmi moderní, inovativní a kvalitní služby.

Soupravy LEO Express zároveň dokončily nezbytné zkoušky, kterými od konce května procházely na zkušebních okruzích Výzkumného Ústavu Železničního. Při těchto statických i dynamických testech se mj. prověřovaly brzdy nové soupravy, míra hlučnosti a vibrace a zkoušela se také elektricko-magnetická kompatibilita (tzv. EMC).

„Dosud jsme naše soupravy testovali jen na zkušebním okruhu u Velimi. Nyní poprvé vyrážíme na skutečnou trasu, na které budeme přepravovat cestující. Během zkušebního provozu si musíme otestovat naše soupravy na reálné trase, dokončit trénink vlakových posádek, doladit připravované služby, zkrátka vše nachystat tak, aby se se zahájením řádného provozu u nás cestující cítili maximálně spokojeně,“ říká Leoš Novotný, zakladatel a generální ředitel LEO Express.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: LEO Express

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…