Lannerův dům v Telči hostil výjezdní zasedání archeologů Národního památkového ústavu

10.05.2017 10:23

Ve dnech 27. a 28. dubna proběhlo v Lannerově domě, sídle NPÚ, ÚOP v Telči, již osmé výjezdní zasedání archeologů NPÚ. Zúčastnilo se jej téměř 40 archeologů, zástupců všech územních odborných pracovišť Národního památkového ústavu z celé České republiky.

Lannerův dům v Telči hostil výjezdní zasedání archeologů Národního památkového ústavu
Foto: red
Popisek: Národní památkový ústav

V rámci tematického bloku Koncepční priority oboru archeologie a jejich naplňování se diskutovalo o směřování archeologie v NPÚ a tématech týkajících se postavení archeologie v památkové péči, legislativních otázkách i o vědě a výzkumu. Zaznělo několik tematických přednášek věnovaných mj. archeologii kraje Vysočina, aplikaci Státního archeologického seznamu ČR, problematice zveřejňování informací v archeologii a obecně prezentování oboru širší veřejnosti (Mezinárodní den archeologie aj.). Představeny byly rozpracované i podávané grantové projekty a plánované publikace.

Toto každoroční setkání potvrdilo stabilní místo, jaké archeologie zaujímá v poznávacím procesu památkového fondu České republiky, v jeho dokumentaci i ochraně. Budoucí rozvoj oboru je v této chvíli zásadně podmíněn vnějšími podmínkami, zejména pak potřebou moderního legislativního rámce.

Účastníci 8. setkání archeologů NPÚ před sídlem telčského územního odborného pracoviště

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…