Lednová kampaň pekařství PAUL patří tomu nejlepšímu z francouzské tradice

10.01.2017 9:38

V lednu budou v pekařství PAUL hrát hlavní roli typické pokrmy, které jsou neodmyslitelně spjaty se zemí galského kohouta. Vychutnejte si svou snídani či oběd s tím nejlepším z francouzské tradice.

Lednová kampaň pekařství PAUL patří tomu nejlepšímu z francouzské tradice
Foto: Paul
Popisek: To nejlepší z francouzské tradice v pekařství Paul

Jako praví Francouzi můžete zahájit svůj úspěšný den stylově s klasickými dezerty z listového těsta, které v pekařství PAUL samozřejmě vyrábí z pravého másla. Právě vůni a jemnou chuť másla budete cítit při každém kousnutí do křehkého Palmieru – tradičního francouzského sladkého pečiva, které svým tvarem připomíná palmový list, srdce, nebo motýla. Před upečením se potře směsí másla a cukru, a tím na povrchu vznikne neodolatelná křupavá karamelová vrstva.
 
Pro milovníky kvalitní čokolády je určený Čokoládový gurmán z listového těsta, plněný jemným vanilkovým krémem a kousky tmavé čokolády – je ideální k snídani se šálkem lahodné kávy. Přesto, že ho mistři z pekařství PAUL poprvé upekli v roce 2004, je dnes třetím nejprodávanějším výrobkem ve francouzských pobočkách pekařství PAUL – přijďte se přesvědčit, proč je tolik oblíbený!  
 
 
Křehké plátky listového těsta s lehkou karamelovou chutí hrají hlavní roli i při výrobě posledního ze sladkých produktů – jedinečného řezu Millefeuille, jehož název znamená doslova „tisíc lístků“. Tenké vrstvy listového těsta jsou bohatě naplněné pudinkovým čokoládovým krémem a dohromady vytváří charakteristickou kombinaci, kterou prý zbožňoval i císař Napoleon. 
V některých zemích je dokonce tento lahodný řez nazýván podle velkého vojevůdce „Napoleon“. Jiný názor ale je, že jméno odkazuje na fakt, že recept pochází z italské Neapole.  
 
 
Také oběd si u PAULa můžete vychutnat v duchu francouzské kulinářské tradice. Ochutnat můžete třeba vydatný Quiche se slaninou a sýrem, typický zejména pro oblasti severní Francie, z regionu Lorraine. Podle toho se tento druh slaného koláče nazývá také Quiche lorraine. Postupně se rozšířil do celé Francie a dnes jej najdeme téměř v každém pekařství. Francouzi si ho nejčastěji dávají jako teplý předkrm, nebo lehký oběd.
 
Cítíte se po svátcích plní a raději sáhnete po něčem lehčím? Skvělou volbou je Salát Fermier – čerstvé listy tří druhů křupavého salátu se šťavnatými kousky grilovaného kuřete, jablky, karotkou a výrazným sýrem Ementál, zdobený sekanými ořechy a rozinkami. Francouzská klasika ve své nejlepší formě! 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…