Lesy ČR: Generální ředitel diskutoval se zástupci samospráv o organizační podnikové změně

19.11.2020 15:16

O organizační změně Lesů ČR diskutoval 19. listopadu se zástupci místních samospráv Olomouckého kraje, nevládních organizací i zákonodárců generální ředitel Lesů ČR Josef Vojáček.

Lesy ČR: Generální ředitel diskutoval se zástupci samospráv o organizační podnikové změně
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

Ujistil je, že důsledkem změny bude mimo jiné zvýšení počtu provozních zaměstnanců přímo v lesích, což se pozitivně projeví v péči o porosty i lesní infrastrukturu. Zároveň se sníží administrativní náklady podniku. Prioritou Lesů ČR je další urychlení zvládání kalamity a následné obnovy lesa i krajiny.

Stávajících 11 krajských ředitelství nahradí od 1. ledna 2021 sedm oblastních - na severní a jižní Moravě, na Vysočině a také v jižních, západních, severních i východních Čechách. Na Moravě se sloučí šest lesních správ do tří a letos v září už vznikl Závod lesní techniky s vlastními podnikovými stroji i dělníky. Lesy ČR také převedou dosavadní centrálně řízené „Správy toků“ pod oblastní ředitelství, takže se v regionech úzce organizačně propojí lesní s vodním hospodařením. To napomůže rychlejší realizaci projektů v rámci celopodnikového programu Vracíme vodu lesu.

„Zjednodušíme systém řízení. Ubydou referentské administrativní pozice a vzniknou provozní. Zřízením Závodu lesní techniky navíc můžeme pružně nasadit vlastní techniku i zaměstnance všude, kde to bude třeba. Reagovat flexibilně a vlastními silami na kalamitu i následnou obnovu lesa je teď nejdůležitější. Zároveň okamžitě snížíme, řádově o desítky milionů korun, naše vlastní režijní náklady,“ řekl generální ředitel Lesů ČR Josef Vojáček.

Změnu podnik projednal s odbory, dozorčí radou i s Ministerstvem zemědělství ČR. „Starostové a zastupitelé, včetně krajských se o změny zajímají a projevují pochopitelný zájem a obavy o dopady na hospodaření, zaměstnanost a další aspekty související s probíhajícími změnami. Dohodli jsme se, že budeme reagovat na jejich písemné dotazy a ty podrobně zodpovíme. Zároveň plánujeme v prvním čtvrtletí příštího roku desítky regionálních setkání v místě se zástupci samospráv i s veřejností,“ dodal generální ředitel Lesů ČR.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…