Lesy ČR: Lesní cesta z České Skalice do Ratibořic je bezpečná

03.12.2018 12:50

Oblíbená lesní cesta mezi Českou Skalicí a Ratibořicemi v Královéhradeckém kraji je opět otevřená. Lesy ČR nechaly zpevnit skalní opukový masiv, který k ní přiléhá. Práce trvaly od letošního června do konce listopadu. Podnik zaplatil téměř 6,3 milionů korun bez DPH.

Lesy ČR: Lesní cesta z České Skalice do Ratibořic je bezpečná
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Kvůli opakovanému sesuvu kamení se letos sanovala 410 metrů dlouhá a 26 metrů vysoká opuková skála. Odborná firma nestabilní bloky odtěžila. Žádné sítě ani jiná viditelná opatření na skalách nenajdete. Lesníci se na zachování přírodního rázu místa dohodli se správci Chráněné krajinné oblasti Broumovsko. „Pod vystupujícími římsami jsou kamenné dozdívky z pískovce a v nebezpečných úsecích nové palisády s dřevěnou výplní. Kvůli zajištění masivu se prováděly vrty. Přirozené bariéry vytvořily i kmeny. Skalní bloky se lokálně ukotvily,“ popsal provedené práce Karel Fišer, pověřený vedením krajského ředitelství Lesů ČR v Chocni. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…