Lesy ČR: Národní přírodní rezervace Boubín je uzavřena kvůli polomům

12.11.2017 8:19

V národní přírodní rezervaci Boubín v Jihočeském kraji jsou od 10. listopadu 2017 do 10. února 2018 uzavřeny veškeré turistické trasy včetně trasy okolo Boubínského pralesa i přístupových cest k rozhledně Boubín.

Lesy ČR: Národní přírodní rezervace Boubín je uzavřena kvůli polomům
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Lesní porosty v celé přírodní rezervaci narušil na konci října silný vítr a stále hrozí akutní nebezpečí pádu nalomených a vyvrácených stromů. Ty ohrožují zdraví a životy návštěvníků. Jde o stromy staré až 200 let. V celé rezervaci jsou poškozeny až čtyři tisíce metrů krychlových dříví. 

O zákazu vstupu informují na lesních i dalších přístupových cestách desítky tabulí.

Státní podnik Lesy ČR obhospodařuje více než 1,2 miliony hektarů lesního majetku, tedy šestinu plochy ČR a zhruba polovinu lesů v ČR. Pečuje o více než 39 tisíc kilometrů vodních toků, tedy přibližně o třetinu délky vodních toků a bystřin v ČR.

Lesy ČR jsou držiteli osvědčení v systému PEFC, a to na celé výměře spravovaného lesa. Uvedené osvědčení je dokladem, že LČR v lesích hospodaří v souladu se schválenými standardy trvale udržitelného hospodaření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

10:17 Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

Český statistický úřad zveřejnil seznam kandidátů pro volby do Evropského parlamentu. Volby se na úz…