Lesy ČR: Státní lesníci zhodnotí smluvní partnery

01.03.2016 16:49

Působení smluvních partnerů zhodnotí do 30. dubna státní podnik Lesy ČR. Jde o zcela nový systém, který má zlepšit vzájemný smluvní vztah. Posuzován bude rok 2015, a to z hlediska výrobního, ekonomického a obecného.

Lesy ČR: Státní lesníci zhodnotí smluvní partnery
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

„Obchodní smlouva určuje smluvní vztah. Hodnocení by mělo sloužit jako motivace, ale také jako korektní zpětná vazba pro obě strany. Výsledek se promítne i do nastavení parametrů budoucích lesnických zakázek,“ řekl generální ředitel státního podniku Lesy ČR Daniel Szórád s tím, že negativní hraniční výsledky hodnocení mohou v souladu se zákonem o zadávání veřejných zakázek vést až k vyloučení účasti smluvního partnera v soutěži o lesnické zakázky.

Jde o výhledovou a strategickou záležitost, proto jsou smluvní partneři informováni v předstihu. V dalších letech bude hodnocení provedeno vždy do konce března. Letošní termín je testovací. „Nyní chceme ověřit použitelnost metodiky, kterou je třeba doplnit. Během tohoto roku nastavíme principy a pravidla tak, aby je obě strany mohly akceptovat,“ dodal Daniel Szórád.

Hodnocení provedou krajští ředitelé a lesní správci z podniku Lesy ČR za účasti smluvních partnerů. Posuzovat budou například plnění ročních projektů v daných termínech i kvalitě, plnění zakázky z hlediska ochrany lesa, kvalitu zalesňování, povýrobní úpravu pracovišť a další parametry. Největší váha a důraz jsou záměrně kladeny právě na výrobní kritéria s cílem zvýšit kvalitu lesnických prací. Lesy ČR tak chtějí kultivovat smluvní vztahy, získat oboustranné objektivní informace během plnění zakázky, ale i nastavit lepší pracovní podmínky pro lesní dělníky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

7:44 CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

Letos v létě představí Savonlinna českou kulturu v mnoha podobách. Hostovat zde bude prestižní Národ…