Lesy ČR: Ve Vlastivědném muzeu Jesenicka se návštěvníci vydají do lesa

06.06.2015 9:36

Interaktivní výstava o lese a jeho obyvatelích nazvaná „Mnoho životů jednoho stromu“ se v úterý 9. června otevře ve Vlastivědném muzeu Jesenicka v Jeseníku. Vernisáž začíná v 18 hodin. Výstavu podpořily Lesy ČR.

Lesy ČR: Ve Vlastivědném muzeu Jesenicka se návštěvníci vydají do lesa
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Jaký význam má strom pro rostliny, živočichy i člověka - truhláře, řezbáře nebo lesníka? Na tuhle a další otázky si odpovědí návštěvníci výstavy v Jeseníku. „Expozici jsme doplnili fotografiemi, které v roce 2013 pořídili naši lesníci. Snímky zachycují jedinečné okamžiky v lese,“ uvedl Tomáš Pospíšil, krajský ředitel podniku ze Šumperka. Netradiční výstava podnítí všechny smysly. Návštěvníci si také vyzkouší aktivity spojené s lesní pedagogikou, které věnují pozornost lesnímu ekosystému. Budou ale poznávat i houby a podle typu budky i její obyvatele. Přijďte, uvidíte…

Státní podnik Lesy ČR obhospodařuje více než 1,3 miliony hektarů lesního majetku, tedy šestinu plochy ČR a zhruba polovinu lesů v ČR. Pečuje o více než 39 tisíc kilometrů vodních toků, tedy přibližně o třetinu délky vodních toků a bystřin v ČR.

Lesy ČR jsou držiteli osvědčení v systému PEFC, a to na celé výměře spravovaného lesa. Uvedené osvědčení je dokladem, že LČR v lesích hospodaří v souladu se schválenými standardy trvale udržitelného hospodaření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Tripartita se zabývala aktuální situací v zemědělství či problematikou duálního vzdělávání

10:17 Úřad vlády: Tripartita se zabývala aktuální situací v zemědělství či problematikou duálního vzdělávání

V pondělí 6. května 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo 175. plenární zasedání Rady hospodářské…