Lesy ČR patří mezi dvacítku TOP plátců daně z příjmu právnických osob

29.05.2015 12:56

Mezi dvacet nejvýznamnějších plátců daně z příjmu právnických osob v roce 2014 patří i podnik Lesy České republiky. Podle výše uhrazené daně za rok 2014 figuruje s 894 617 910 korunami na 11. místě.

Lesy ČR patří mezi dvacítku TOP plátců daně z příjmu právnických osob
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Skleněnou plaketu převzali z rukou ministra financí Andreje Babiše a ředitele Finanční správy Martina Janečka zástupci dvaceti TOP plátců. Byl mezi nimi i vedoucí odboru financování a daní z podniku Lesy ČR Jiří Cairola.

Žebříček plátců sestavuje Ministerstvo financí na základě výše plateb, které obdrží v průběhu roku na účet daně z příjmů právnických osob. "V roce 2014 se podařilo získat na dani z příjmů právnických osob do státního rozpočtu více než 123 miliard korun, což je o deset miliard více než v předloňském roce," uvedl generální ředitel Finanční správy Martin Janeček.

Na dani z příjmu právnických osob stát loni nejvíce získal od energetické společnosti ČEZ. Na druhém místě skončila Česká spořitelna. Třetí se umístila Komerční banka, čtvrtá byla ČSOB a pátá společnost Hyundai.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

22:03 Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

V Kramářově vile se v pátek 10. května 2024 uskuteční pracovní oběd s kancléři, který pořádá vedoucí…