Lesy ČR vybudovaly u jihočeského hradu Velešín nový dřevený most

12.08.2012 9:51

Lesy ČR právě v těchto dnech dokončily zhruba deset měsíců trvající výstavbu zcela nového dřevěného mostu, který spojuje předhradí a hlavní část hradu Velešín.

Lesy ČR vybudovaly u jihočeského hradu Velešín nový dřevený most
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Ten se nachází nad hladinou Římovské přehrady, pouhý jeden kilometr od jihočeské obce stejného jména v okrese Český Krumlov. Do výstavby mostu Lesy ČR investovaly milion korun a to v rámci Programu 2020, kterým podnik celostátně podporuje veřejně prospěšné funkce lesů.

Nový most přirozeně zapadající do zdejší půvabné krajiny je 37 metrů dlouhý a výška nad nejnižším bodem hradního příkopu činí téměř 8 metrů. Na výstavbě mostu s Lesy ČR spolupracovaly obce Velešín a Svatý Jan a také sdružení Hrady na Malši.

Turisté a návštěvníci lokality díky Lesům ČR získali ke zřícenině se zbytky opevnění, zdí a bašty lepší přístup. Před vybudováním mostu totiž museli sestupovat do příkopu a pak k objektu šplhat.

Velešín je jedním z prvních kamenných královských hradů v Čechách a pyšní se zbytkem románsko­gotické kaple. Je oblíbeným místem výletů stále většího množství návštěvníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lesy ČR

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…