Lesy ČR začaly hodnotit nabídky podané v lesnickém tendru 2020+

30.10.2019 20:29

Celkem 213 nabídek podalo 32 zájemců o provádění lesnických činností a prodej dřeva v lesnickém tendru 2020+.

Lesy ČR začaly hodnotit nabídky podané v lesnickém tendru 2020+
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

 Letos v září ho vyhlásily Lesy České republiky. Firmy, které uspějí, budou pro podnik pracovat podle smlouvy platné od ledna 2020 do konce roku 2024. 

Předpokládaný objem dřeva, o který se v tendru soutěží, dosahuje 8,5 milionu metrů krychlových na 195 633 hektarech lesa. Ročně se počítá s těžbou 1,97 milionů metrů krychlových dřeva a zalesněním 2 879 hektarů. Služby spojené s nákupem dříví představují částku 6,99 miliard korun.

Celkem 54 zakázek se letos dělí do tří kategorií – kalamitní, postkalamitní a nekalamitní. „Při koncipování dílčích zakázek jsme cíleně volili nejvhodnější model hospodaření pro konkrétní území. Budeme kombinovat vlastní i dodavatelské výrobní kapacity a pružně tak reagovat na aktuální situaci v dané lokalitě,“ uvedl generální ředitel Lesů ČR Josef Vojáček.

Ve 23 kalamitních zakázkách podali potenciální partneři podniku 107 nabídek. Na daném území budou těžit a provádět pěstební práce, ale dřevo zůstane majetkem Lesů ČR. V devíti postkalamitních zakázkách zaměřených jen na pěstební činnost podali zájemci 30 nabídek. Těžba i prodej dřeva opět zůstane v režii státního podniku. U 22 nekalamitních zakázek bylo na těžbu spojenou s prodejem dřeva i pěstební práce doručeno 76 nabídek. Všechny se podávaly elektronicky, nyní začalo jejich hodnocení.

SHRNUTÍ
Předpokládaná hodnota tendru je 6,99 miliard korun.
213 nabídek podalo 32 společností.
Tendr se týká 54 smluvních územních jednotek. Na jednu zájemci průměrně podali 3,94 nabídek, což je dvojnásobně více, než byl průměr počtu nabídek na zakázku v posledních tendrech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…