Lesy ČR zrekonstruovaly tři rybníky v Českém ráji

30.03.2020 10:57

Další tři rybníky, tentokrát u Mnichova Hradiště ve Středočeském kraji, zrekonstruovaly za 9,2 milionů korun bez DPH Lesy České republiky v rámci vlastního programu #Vracimevodulesu.

Lesy ČR zrekonstruovaly tři rybníky v Českém ráji
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Podnik tak v době klimatické změny pokračuje v obnově vodních ploch, které zadrží v krajině vodu a prospějí rostlinám i živočichům. 

 „Opravili jsme hráze i výpustná zařízení. Rybníky bylo třeba odbahnit, vyvezlo se tři tisíce metrů krychlových sedimentu. Hráze mají nově těsnící jádro a výpustní objekty zcela nové konstrukce,“ uvedl Tomáš Sajdl, vedoucí správy toků pro povodí Labe z Lesů ČR. 

Díky rekonstrukci se nyní podaří zadržet vodu na 1,333 hektarech plochy. Rybník V Lavičkách pojme 2 160 m3 vody, rybník Saufank 4 346 m3 vody a Arnoštický zadrží
2 849 m3 vody. 

Projekt prospěl i několika významným a chráněným živočišným druhům, které v místě žijí, jako je například čolek velký, skokan štíhlý, kuňka obecná, rosnička zelená, ještěrka obecná, čolek obecný, slepýš křehký a také ropucha obecná, užovka obojková či potápka malá.

Podnik na stavbu čerpal bezmála 5,6 milionů korun coby dotaci z Ministerstva zemědělství ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…