Lesy Praha: Dešťová kanalizace přivede vodu do potoka a rybníka v Jinonicích

03.11.2018 22:38

Vleklý problém s nedostatkem vody v Jinonickém potoce a Panském rybníce pomůže, jak doufáme, již brzy vyřešit nová přípojka dešťové kanalizace.

Lesy Praha: Dešťová kanalizace přivede vodu do potoka a rybníka v Jinonicích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

Od druhé poloviny října totiž probíhají stavební práce v ulici U Panské zahrady a v těsné blízkosti rybníka, které propojí současnou dešťovou kanalizaci s povrchovými vodami. Díky nové části kanalizace o délce 149 m, která bude ústit přímo do Panského rybníka, dešťová voda nazdařbůh neodteče kanalizací pryč, ale pomůže naplnit rybník a potok. Práce, které s sebou přinesou určitá dopravní omezení, budou dokončeny v závislosti na klimatických podmínkách nejpozději v prvním čtvrtletí příštího roku.

Největší dopravní omezení v době budování přípojky čeká v křižovatce ulic U Panské zahrady a Za Zámečkem na řidiče nákladních vozidel, pro které je připravena objízdná trasa. Řidičů osobních vozidel se žádné dopravní omezení nedotkne.

Úkolem nově budované kanalizace je přivést více vody do Panského rybníka, ze kterého vytéká Jinonický potok. V současné době vede dešťová kanalizace mimo povrchové vody a vzhledem k suchům panujícím v posledních letech trpí pražské potoky i rybníky vysycháním.

Investorem projektu je hlavní město Praha a naše organizace je generálním dodavatelem prací.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…