Lesy Praha: Malý daněk přišel o mámu při senoseči

26.08.2018 20:23

Každoroční senoseče polí a luk znamenají pro tisíce volně žijících zvířat smrtelné nebezpečí. Ukrytá mláďata, matky chránící své potomky, odpočívající zvířata – ti všichni nemají před rozjetými kombajny a traktory žádnou šanci. Do stejné smutné situace se koncem července dostala daněla s daňčetem z Tachova v západních Čechách.

Lesy Praha: Malý daněk přišel o mámu při senoseči
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

Matce se před žacím strojem uniknout nepodařilo, ale její potomek vyvázl bez zranění. Ocitl se ovšem sám a hladový a bez lidské pomoci by jistě zahynul. Naštěstí existují místa, jako je například náš zookoutek v Malé Chuchli, kde se dokážeme s takovou situací vypořádat a jsme na ni připraveni. Už necelý měsíc má mladý daněk jménem Frosty nový domov a adoptivní stádo kamarádů svého druhu.

Osiřelý Frosty k nám doputoval 28. července až z Tachova v západních Čechách. Na stravu pro dospělé daňky byl příliš mladý, a proto jsme jej jako správné miminko začali 3x denně krmit mlékem pro spárkatou zvěř z láhve s dudlíkem. Každý den tento malý žíznivec zdolá 3 litry mléka. Za měsíc naší péče daněk pořádně vyrostl, a tak si k mléku začíná navíc pochutnávat i na ječmenu, vojtěšce, senu a zeleném okusu, což jsou například větvičky s listy či jehličím.

Frosty rozhodně není jediným mládětem v daňčím výběhu, které můžete v zookoutku v Malé Chuchli zahlédnout. Během letošního roku se danělám v zookoutku narodilo 7 daňčat, která spolu s ním dovádějí a užívají si bezstarostného mládí. Celé naše početné stádo čítá 27 daňků.

Jak se krmí malý daněk:

Přijďte je navštívit do zookoutku, těší se na vás!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…