Lesy Praha: O čisté lesní cesty i zalévání dřevin se postará nová multikára

19.12.2018 8:49

Na zablácených cestách i v závějích sněhu – všude tam si poradí nová multikára, kterou jsme zakoupili z investičních prostředků hlavního města Prahy.

Lesy Praha: O čisté lesní cesty i zalévání dřevin se postará nová multikára
Foto: Lesy Praha
Popisek: Lesy Praha

Malé, ale všestranné vozidlo nám bude pomáhat s odvozem odpadu z lesů, postará se o zametení cest nebo o zalévání vysazených stromů. Našeho nového pomocníka můžete potkat od začátku zimy v Chuchelském háji, lesoparku Cibulka nebo v Prokopském a Dalejském údolí. Ale za prací se bude vydávat i do ostatních pražských lesů – zkrátka všude tam, kde bude třeba jeho služeb.

Díky svým malým rozměrům multikára obratně prokličkuje i na úzkých lesních cestách mezi stromy a pomůže nám s odvozem odpadků, které se v lesích kupí po neukázněných návštěvnících. Zametací nástavba s rotačním kartáčem si zase hravě poradí se spadaným listím na cestách a mycí lišta poslouží k čištění zablácených komunikací. Multikára je vybavena také cisternou na vodu, díky níž budeme moci v horkých letních dnech zalévat solitérně vysazené stromy rostoucí mimo lesní porosty. V zimě bude nový stroj pomáhat s odklízením sněhu z hlavních lesních cest, aby zůstaly průchozí, i když Prahu překvapí sněhová nadílka.

Naše organizace má v současné době 8 multikár, které nám pomáhají se svozem komunálního odpadu, úklidem v lesích a zaléváním dřevin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…