Lesy Praha: Třicítku netopýrů jsme vysvobodili z poraženého stromu ze Štvanice

24.11.2017 20:10

Dramatické chvilky prožila skupina 30 netopýrů rezavých z ostrova Štvanice v centru Prahy, které jsme přivezli do naší Záchranné stanice hl. m. Prahy pro volně žijící živočichy začátkem listopadu. Za svůj dočasný zimní příbytek si totiž nešťastně vybrali narušený strom, který byl určen k pokácení. Netopýry schované v dutině kmene jsme však nemohli jednoduše vytáhnout, a tak s námi v kusu poraženého stromu museli podniknout cestu do stanice, kde jsme je ze dřeva vysvobodili.

Lesy Praha: Třicítku netopýrů jsme vysvobodili z poraženého stromu ze Štvanice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

Kmen stromu, do kterého se netopýři ukryli, byl příliš dlouhý, ani z jednoho konce jsme se ke schouleným hibernujícím netopýrům nemohli dostat. Proto jsme si museli pomoci technikou. Nejprve jsme velice opatrně nařízli kmen stromu motorovou pilou, poté přišlo na řadu dláto a kladivo. Centimetr po centimetru jsme se prokousávali vrstvami dřeva, dokud jsme se nedostali až k dutině netopýrů. Pracovníci záchranné stanice posléze jednoho po druhém opatrně vyprostili a poskytli jim potřebnou péči, aby se zotavili po náročné akci.

Po dvou dnech jejich odpočinku a po konzultaci se zástupci České společnosti pro ochranu netopýrů (ČESON) jsme netopýry vypustili do Stromovky, kde by si mohli brzy najít klidné a bezpečné zimoviště pro nadcházející měsíce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…