Lesy Praha: V ekocentru Prales bude komunitní včelnice. Včelařit u nás můžete i vy

24.04.2021 16:11

Přemýšlíte o vlastním chovu včel, ale bojíte se, že nemáte dost zkušeností? Chtěli byste si to zkusit předtím, než nakoupíte všechno to drahé vybavení? A rádi byste, aby vám někdo poradil a pomohl, když si nebudete vědět rady? V tom případě je tato nabídka přesně pro vás.

Lesy Praha: V ekocentru Prales bude komunitní včelnice. Včelařit u nás můžete i vy
Foto: Lesy Praha
Popisek: Lesy Praha

Od května 2021 v našem ekocentru Prales spouštíme nový pilotní projekt – zakládáme malou komunitní včelnici, v níž si budete moct pronajmout jeden z úlů se včelstvem v produkční síle a osobně si vyzkoušet, jak taková péče o včely v praxi vypadá.

Anketa

Je Vladimir Putin nebezpečím pro Českou republiku?

5%
94%
hlasovalo: 38074 lidí

Naše organizace se včelaření věnuje již od roku 2011, kdy jsme zahájili projekt Návrat včel do pražských lesů a začali zakládat či obnovovat včelnice na různých místech v pražské přírodě. Teď chystáme včelnici, na níž budete moct hospodařit vy sami. Na období od května do prosince si můžete jeden z úlů pronajmout. Pronájem jednoho úlu se včelstvem činí 10 000 Kč. V ceně je plně vybavený úl typu ? Langstroth s náhradními nástavky, vybavení na získávání medu a 5 kg vlastnoručně vytočeného medu (s možností nákupu dalšího za zvýhodněnou cenu). Komunitním včelařům zajistíme také úvodní přednášku na téma péče o včelstvo a podle potřeby průběžnou odbornou podporu ve formě konzultace s naším včelařem či kontroly na včelnici.

Komunitní včelnice se nachází přímo v dolním areálu ekocentra na kraji Kbel. V ekocentru a okolí mají včely bohaté možnosti k pastvě – jsou tu ovocné stromy, lesní dřeviny i luční porosty. To vše se pozitivně promítne do chutě výsledného medu. Při včelaření je navíc možné využít zázemí ekocentra, je zde k dispozici sociální zařízení, zdroj vody i parkoviště. A pokud na včelnici přijedete s dětmi, budou se moct zabavit u nejrůznějších herních prvků, které jsou v ekocentru návštěvníkům k dispozici, projít si naučnou stezku Cestu dřeva nebo si prohlédnout zvířata na místní farmě. ??

S přihláškami do projektu komunitní včelnice i s dotazy se neváhejte obracet na Beatu Sýkorovou na telefonním čísle 777 459 140 nebo na e-mailu sykorova@lesy-praha.cz.

Komunitní včelnicí navazujeme na již zavedenou komunitní zahradu, která v ekocentru úspěšně funguje od roku 2017. V komunitní zahradě mají drobní pěstitelé k dispozici vyvýšené i klasické záhony, z nichž část je umístěna ve fóliovníku, novinkou letošního roku je malé políčko. Od zahájení provozu komunitní zahradu vzhledem k velkému zájmu průběžně rozšiřujeme a spolu s ní roste i počet jejích uživatelů. V roce 2017 s námi začínalo 5 pěstitelů, v současnosti zde zeleninu a ovoce pěstuje takřka 60 pěstitelů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…