Lesy Praha: Věnujte jedličkám budoucnost a vysaďte je s námi do lesa

25.03.2019 12:39

S jarem se blíží i vyvrcholení našeho projektu Vánoční jedlička s budoucností: V neděli 7. dubna 2019 jej zakončí náš slavnostní Den pro jedličku, během nějž v Kunratickém lese společně vysadíme všechny bývalé vánoční jedličky, které od nás před posledními Vánocemi v květináčích putovaly do vašich svátečně vyzdobených domů a bytů.

Lesy Praha: Věnujte jedličkám budoucnost a vysaďte je s námi do lesa
Foto: Lesy Praha
Popisek: Lesy Praha

Odměňte se svému stromku, že vám doma vytvořil pravou vánoční atmosféru, a věnujte mu to nejlepší, co můžete – budoucnost. Doneste jej k nám do lesa. Rádi navíc uvidíme i ty, kteří si loni stromek z našeho vánočního prodeje pořídit nestihli. Na místě budou i “volné” jedličky, které budete moci vysadit.

Na začátku bylo drobné semínko, které zapustilo kořínky do půdy v lesní školce. Vyrostl z něj semenáček, malý stromek, který dalších pět let díky slunci, vláze a péči sílil, až se z něj stala jedna z našich 400 vánočních jedliček. A co teď? Co ji čeká za dalších deset, dvacet nebo třicet let? O tom rozhodujete vy. Může to být dlouhý a spokojený život v lese plném vděčných stromů. My jsme pro.

Vysazením vánoční jedličky navíc neuděláte radost jen jednomu stromu, ale rovnou celému lesu. Podpoříte tak návrat jedle bělokoré, královny českých lesů, do pražské přírody. Jedle bělokorá v minulosti patřila mezi naše nejhojnější jehličnany, postupem času ale z českých lesů kvůli znečištění ovzduší i nešetrnému hospodaření v lesních porostech takřka vymizela. My to chceme napravit a vy můžete být při tom.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…