Letiště Praha obnovuje exkurze

15.10.2021 18:47 | Tisková zpráva

Populární prohlídka letištních ploch nebo návštěva u letištních hasičů je zpět. Letiště Praha po pandemii onemocnění Covid-19 obnovuje oblíbené exkurze.

Letiště Praha obnovuje exkurze
Foto: Archiv
Popisek: Letiště Praha - logo

V rámci nich mají fanoušci letadel a letectví možnost poznat provoz letiště a z několika desítek metrů sledovat přistání a starty letadel i jejich odbavování. Program začíná pro školní a zájmové skupiny, ke konci měsíce se pak exkurze otevřou i široké veřejnosti.

V rámci exkurzí má veřejnost unikátní příležitost poznat pracovní zázemí mnoha zajímavých profesí a míst, kam se běžní cestující nikdy nepodívají. Průvodce přiblíží provoz letiště, shon na odbavovacích plochách, seznámí zájemce s dráhovým systémem, nejmodernější hasičskou stanicí v České republice a dostanou se do těsné blízkosti letadel.

„Měli jsme opakované žádosti zájemců o obnovu této populární turistické atrakce. Je to nejlepší způsob, jak letiště zblízka ukázat lidem a získat tak další příznivce letectví a příznivce jeho budoucího rozvoje,“ uvedl předseda představenstva Letiště Praha Jiří Pos.

Anketa

Chcete Andreje Babiše za příštího prezidenta?

68%
20%
hlasovalo: 45518 lidí

Rezervační systém je v provozu od 15. října na webových stránkách ZDE. Skupiny mohou objednávat zatím telefonicky nebo mailem. Ceník zůstává stejný, jak pro skupiny, tak pro veřejnost. Skupiny s autobusem mají parkování zdarma, cena pro veřejnost je sto korun za celou dobu exkurze.

Exkurze začaly v roce 2008, rychle si získaly velkou popularitu a ročně si zázemí Letiště Václava Havla Praha prohlédly desítky tisíc lidí. Při většině z nich měli účastníci možnost fotografovat letadla přímo z vyhlídkové plochy či navštívit jinak nepřístupná zákoutí letiště.

Jak se k nám dostanete

Cesta autem
Pokud přijedete na exkurzi vlastním autem, využijte parkoviště přímo před Terminálem 2, kde všechny prohlídky začínají. Parkovné stojí 100 Kč a platí 3 hodiny. Zaplatíte ho společně se vstupným na exkurzi.

Cesta MHD
Pokud se rozhodnete využít linky MHD, vystupte na zastávce "TERMINÁL 2".
Autobus č. 119 (Směr Letiště): stanice metra Veleslavín (metro A) – Divoká Šárka – K Letišti – TERMINÁL 2.
Autobus č. 100 (Směr Letiště): Zličín (metro B) – K Letišti – TERMINÁL 2.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…