Letiště Praha rozšiřuje služby pro cestující s dětmi

02.06.2019 15:06

Letiště Praha zavádí na letní sezónu nové služby pro cestující s dětmi. Jedná se především o speciální průchod bezpečnostní kontrolou na Terminálu 2, který je určený primárně pro cestující s dětmi v kočárku.

Letiště Praha rozšiřuje služby pro cestující s dětmi
Foto: Archiv
Popisek: Letiště Praha - logo

Rekonstrukcí projde v dohledné době také sedm dětských koutků přímo v prostorách u odletových čekáren. V loňském roce odbavilo Letiště Praha odhadem téměř 1,5 milionu cestujících s dětmi.

„Jedním z dlouhodobých cílů Letiště Praha je rozšiřování a zkvalitňování služeb pro rodiny s dětmi, které pro nás představují důležitý zákaznický segment. Proto letos před hlavní letní sezónou přicházíme s novou službou, která cestujícím s dětmi zajistí snazší a pohodlnější průchod letištěm. Jedná se o samostatnou bezpečnostní kontrolu na Terminálu 2, opatřenou hravým designem a obsluhovanou speciálně vyškolenými bezpečnostními pracovníky,“ říká Jakub Puchalský, výkonný ředitel korporátní a marketingové komunikace Letiště Praha.

Speciálním školením pro práci na samostatné bezpečnostní kontrole pro rodiny s dětmi projdou všichni zaměstnanci bezpečnostní kontroly letiště, přibližně tedy 500 zaměstnanců.

Kromě speciální bezpečnostní kontroly na Terminálu 2 mohou cestující s dětmi na Letišti Václava Havla Praha využít také celkem deset dětských koutků, mini koutků a větších prostor zvaných „baby rooms“. Nejnovější z dětských koutků byly letos otevřeny u výdeje zapsaných zavazadel na Terminálu 1 nebo v komerční zóně na Terminálu 2. Sedm dětských koutků umístěných přímo u nástupních gatů v tranzitní části letiště projde rekonstrukcí.

K bezplatnému zapůjčení nabízí letiště pro cestující s dětmi také desítky kočárků, které jsou určené k pohodlné cestě s dítětem od přepážky odbavení až po nástup do letadla, kde se kočárek vrací. Většina toalet v prostorách letiště, včetně pánských, jsou navíc vybaveny přebalovacími pulty.

Kromě nových služeb připravilo Letiště Praha pro malé cestovatele u příležitosti Mezinárodního dne dětí hned několik aktivit. Exkurze Letiště Praha jsou 1. června pro všechny děti do 15 let zdarma. Děti dále dostanou na obou terminálech dárky v podobě omalovánek či sladkých dobrot a zároveň se budou moci vyfotografovat u foto stěn s letištní tematikou. Několik nájemců z řad obchodů a restaurací na Letišti Praha si pro děti připravilo dárky, občerstvení zdarma či výhodné slevové nabídky. Všechny informace a tipy ohledně cestování s dětmi najdou cestující také na webových stránkách ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…