Letiště VH: Nová linka má usnadnit obchodní vztahy mezi českými a litevskými podnikateli

22.09.2013 15:08

Letiště Václava Havla dnes přivítalo první letadlo nové litevské aerolinky Air Lituanica. Dopravce tak zahájil provoz na pravidelné lince mezi Prahou a Vilniusem. Společnost Air Lituanica se na trhu objevila na konci června 2013 a Praha se nyní stává jednou z prvních destinací v síti tohoto dopravce.

Letiště VH: Nová linka má usnadnit obchodní vztahy mezi českými a litevskými podnikateli
Foto: Archiv
Popisek: Letiště Praha - logo

„Jsme velmi potěšeni, že nová letecká společnost Air Lituanica zařazuje Prahu mezi pětici prvních destinací ve své síti. Díky zahájení pravidelných letů Air Lituanica získávají cestující z Prahy opět možnost přímého leteckého spojení s Vilniusem. Věříme, že již existující poptávka po cestách mezi českou a litevskou metropolí garantuje dlouhodobě úspěšný provoz nové linky,“ řekl Jozef Sinčák, místopředseda představenstva a výkonný ředitel divize Obchod a korporátní služby Letiště Praha.

„Věřím, že pravidelné lety mezi Vilniusem a Prahou usnadní a zároveň posílí obchodní i turistické vztahy mezi oběma zeměmi, stejně jako podpoří udržování spojení mezi lidmi,” vyjádřil své přesvědčení litevský velvyslanec v České republice Aurimas Taurantas.

Podle obchodního ředitele Air Lituanica pana Simonase Bartkuse byla linka do Prahy primárně orientována na business cestující, kteří směřují nejen přímo do Prahy, ale také do destinací, do kterých mají z Letiště Václava Havla k dispozici navazující spojení. Pražské letiště má totiž výhodnou polohu také pro ty, kteří chtějí cestovat dále do Severní Ameriky, Ruska či řady zemí Evropské unie.

Air Lituanica bude zajišťovat přímé spojení mezi Letištěm Václava Havla Praha a mezinárodním letištěm ve Vilniusu čtyřikrát týdně, a to vždy v pondělí, středu, pátek a neděli. Letadlo bude na pravidelné lince odlétat z litevského hlavního města v 9:45 a v Praze přistane po hodině a 40 minutách letu. Zpět do Vilniusu bude odlétat v 11:50, přičemž let potrvá hodinu a 25 minut.

Linka z/do Prahy bude operována letadlem typu Embraer 175, které pojme 86 cestujících. Cena jednosměrné letenky z Prahy do Vilniusu bude začínat na 69 eurech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…