Léto s VLS na Bukovině

19.07.2016 11:09

Program s názvem „I cesta je cíl“ odstartoval v dopoledních hodinách v zámeckém parku ve Valči. Po krátkém zahájení se děti s příběhem malého indiánského chlapce vydaly na cestu do Bukoviny.

Léto s VLS na Bukovině
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

Počasí tomu přálo, že kromě nachystaných pozorovacích aktivit se po trase při občerstvení u lesních jahod nakonec probíralo i téma klimatické funkce lesa. Na srubu pak program pokračoval až do večerních hodin. Klid po jídle využili táborníci k hodnocení svých pozorování z lesa a povídání o práci lesních dělníků.

Následně je rozhýbala velká štafetová hra v přibližování dříví kleštěmi, po které si všichni odpočinuli při vyprávění zdejšího bývalého lesního Miroslava Holase. Ukázky z letorostů dřevin, lesních živočichů či lesnických pomůcek putovaly z ruky do ruky, než rozjímání u ohně rozehnala pořádná letní bouřka.

„Trumf v podobě nočního lesa nám holt zůstal v rukávu napřesrok“ zhodnotila závěr akce lesní pedagožka Jana Hynková. I tak dětem přirozloučení zářily oči a plné dojmů se sotva vešly do historického táborového autobusu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

20:48 Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

Ministerstvo spravedlnosti dnem 30. dubna 2024 vyhlašuje veřejné konzultace k přípravě nového Akčníh…