Liberec Nature Run – nová výzva pro RunCzech běžce

08.10.2018 8:10

V Liberci panovaly ideální podmínky pro premiérový závod Liberec Nature Run, který byl devátou a poslední akcí série RunCzech v roce 2018. Liberec Nature Run uchvátil svou nádhernou přírodou, i když byl tvrdý a prověřil připravenost všech běžců. Trasa závodu běžce zavedla do přírody chráněné krajinné oblasti Jizerských hor a Lesů České republiky.

Liberec Nature Run – nová výzva pro RunCzech běžce
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Druhá strana náměstí s Ještědem v pozadí

Všechny trasy odstartovaly a skončily v centru Liberce na náměstí Dr. E. Beneše. V 10 hodin vyběhlo nadšeně na nejkratší trasu dm rodinného běhu 511 rodičů a dětí. O hodinu a půl později odstartoval hejtman Libereckého kraje, Martin Půta, delší z obou hlavních závodů na 22 km a na trať vyběhlo 1027 závodníků. Kratší ze závodů na 12 km odstartoval primátor Liberce Tibor Batthyány a vyslal tak na trať dokonce 1066 běžců. Mezi papírově nejrychlejší patřil reprezentant v horských bězích Ondřej Fejfar, liberecká vytrvalecká hvězda Víta Pavlišta a Zuzana Kocumová.

Ondřej Fejfar byl favoritem na 12kilometrové trati, a přestože, jak zmínil, má nejraději tratě mírně z kopce a po šotolině, trať mu nakonec vyhovovala nejlépe. „Věřil jsem si na čas kolem 46 minut a že to nakonec bylo výrazně rychlejší (44:26), jsem moc rád,“ přiznal vítěz. V patách mu doběhl druhý Ondřej Chour (44:36) a s velkým odstupem za oběma třetí Michal Burian (48:46).

Mezi ženami na kratší trati zvítězila teprve 16letá Jana Pekařová, která se věnuje převážně orientačnímu běhu pod T.J. Turnov. „Nečekala jsem, že kopce budou tak prudké, zejména ten u lomu, ale i tak byla trasa nádherná“, řekla po závodě mladičká závodnice, která minulý víkend vyhrála běchovický závod v otevřené kategorii a byla se svým výkonem v Liberci moc spokojená.

Vít Pavlišta označil 22kilometrovou trasu jako reklamu na závod včetně skvělého počasí. I on byl favoritem na své trati a očekávaně zvítězil časem 1:19:45 před druhým Robertem Heczkem (1:26:48) a třetím Jakubem Stejskalem (01:32:54). Všichni tři ve stejném pořadí ovládly i Volkswagen výškovou prémii, která čekala na všechny účastníky na nejvyšším místě 22kilometrové trasy za Bedřichovskou přehradou.

Favoritka závodu na 22 km, Zuzana Kocumová, dlouhodobě velmi úspěšná závodnice v běhu na lyžích, „utekla“ svým soupeřkám téměř o sedm minut a zvítězila tak časem 1:39:06 nejen celkově, ale také ve Volkswagen výškové prémii. „Závod byl perfektní kombinací skvělého zázemí závodu a doprovodného programu,“ zhodnotila premiérový liberecký závod vítězka a věří, že zůstane v nabídce závodů RunCzech. Druhá doběhla Marcela Rambová (1:45:56) a třetí Iveta Vlčková (1:47:12). I mezi ženami bylo celkové pořadí stejné jako pořadí ve Volkswagen výškové prémii.

Sestřih závodu Liberec Nature Run bude vysílán v sobotu 13. října ve 12:40 na ČT Sport. Registrace na příští ročník byly spuštěny po doběhu posledního závodníka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…