Liberecký kraj: Brnišťský půlmaraton přilákal téměř šest stovek závodníků

11.05.2018 9:53

Již 5. ročník běžeckých závodů Nutrilove Brnišťský půlmaraton 2018, se uskutečnil pod záštitou náměstka hejtmana Petra Tulpy v Brništi. Přilákal 567 sportovců všech věkových kategorií, a zajistil si tak nejvyšší účast v historii závodu. Na půlmaratonu mezi muži kraloval Petr Cmunt s časem 1:19:53 a mezi ženami Zuzana Rusínová s časem 1:30:38.

Liberecký kraj: Brnišťský půlmaraton přilákal téměř šest stovek závodníků
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Liberecký kraj

„Moje podpora je cílena hlavně na děti a školní mládež, proto mne těší vysoká účast závodníků v dětských kategoriích. Snaha vést děti ke sportu je chvályhodná, a proto děkuji pořadatelům za takovou iniciativu,“ ocenil závod Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy a sportu. Na programu byly tratě od dětských závodů přes rodinný běh, čtvrtmaraton až po půlmaraton. Zúčastnilo se 194 závodníků v dětských kategoriích, 36 v rámci veřejného běhu na 3,3 km a 337 na čipově měřených tratích, z toho 68 běžců v 17 štafetách 4 x 5275 m, 128 běžců na čtvrtmaratonu, 19 chodců nordic walking a 122 borců na hlavní trati půlmaratonu.

Rekordy tratí z loňského roku překonány nebyly. Nejrychlejší muž na půlmaratonu byl Petr Cmunt s časem 1:19:53, nejrychlejší žena Zuzana Rusínová s časem 1:30:38, nejrychlejší čtvrtmaraton zaběhl Jan Karko v čase 0:39:23 a Laura Matulová v čase 0:45:05, nejrychlejší štafeta TRI CLIB HAVEN Česká Lípa ve složení Jíra, Knejzlík, Knejzlík, Hadravová, zaběhla čas 1:23:46. „Veřejný závod se letos předsunul před hlavní a běžel se po novém 3,3 km okruhu. Hlavní trať, která je certifikována od ČAS je vedena z Lesního zátiší, přes náves v Brništi, po Stezce hastrmanů, okolo rybníků, lesem, po obecních a polních cestách, krásnou přírodou i vesnickou zástavbou, v převážně rovinatém terénu po smíšeném povrchu,“ upřesňuje Otto Forman, ředitel ZOD Brniště a člen správní rady PNF ZOD.

Závodníci na delších tratích včetně členů štafet obdrželi v cíli letos poprvé dřevěné pamětní medaile a v rámci vyhlašování nejlepších závodníků bylo rozdáno 44 sad unikátních skleněných medailí od sklárny LASVIT AJETO. O doprovodný program se postaraly dvě hudební skupiny, a to ARIES a BARRAGE a mažoretky skupiny ADELLAI z České Lípy.

Kompletní výsledky letošního závodu jsou k dispozici ZDE. Příští, v pořadí již 6. ročník Brnišťského půlmaratonu, se uskuteční 27. dubna 2019.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…