Liberecký kraj: Dětem ze sociálně slabých rodin budou i v dalším školním roce zaplaceny obědy

02.06.2017 16:49

Dvaašedesát škol z Libereckého kraje se v příštím školním roce zapojí do projektu potravinové pomoci. Podpořit může přes 1.200 dětí a žáků. Liberecký kraj tento týden podal na Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR projektovou žádost. Dětem ze sociálně slabých rodin se díky němu dostane školního stravování. Projekt bude Liberecký kraj realizovat už potřetí.

Liberecký kraj: Dětem ze sociálně slabých rodin budou i v dalším školním roce zaplaceny obědy
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Liberecký kraj

Od 1. září 2017 bude zapojeno 62 škol, přičemž 42 organizací bude pokračovat ze současného školního roku a nově se jich připojí 20. Prostřednictvím projektu se pomoc dostane 1.226 dětem a žákům. Celkové náklady projektu činí 6.629.494 Kč.

„V první a druhé výzvě nám projekt potvrdil, že není pouze o školním stravování, ale má i další velice pozitivní efekty jako je zlepšení školní docházky a známek. Pokud také chceme, aby škola byla centrem života školních dětí v obci, tak by v ní měly zůstávat i odpoledne. A pokud tam mají trávit svůj čas i v odpoledních hodinách, nemohou být hladové,“ zdůrazňuje smysl projektu Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Ve školním roce 2015/2016 se zapojilo 23 škol z Libereckého kraje, projekt podpořil 373 dětí. Následující školní rok 2016/2017 projekt pomohl 976 dětem ze 43 škol.

„Školám budou v průběhu realizace projektu Libereckým krajem poskytovány prostředky na zajištění školního stravování, dostanou peníze na nákup potravin a přípravu hotových jídel,“ říká Eva Martinková, která má projekt za Liberecký kraj na starosti. „Stravné bude hrazeno ve výši běžné ceny jídla poskytnutého v rámci školního stravování v mateřských a základních školách, popřípadě víceletých gymnázií v rámci plnění povinné školní docházky,“ pokračuje Eva Martinková.

Vzhledem k tomu, že se projekt dotýká sociálně citlivé oblasti, je publicita projektu pravidly Evropské komise omezena téměř na minimum, což znamená, že nemá docházet ke zveřejňování názvů zapojených škol a školských zařízení a dalších podrobností.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…