Liberecký kraj: Hlasujte v internetové soutěži pro obnovu smržovských varhan

02.07.2020 18:49

Máme vybráno. Tak se jmenuje celostátní soutěž, která se věnuje podpoře veřejných sbírek, určených na pomoc památkám a kulturnímu dědictví České republiky. Až do posledního prázdninového dne lze na internetu hlasovat a určit, mezi které sbírky se rozdělí 100 tisíc korun. Soutěží se ve třech kategoriích; lze udělit také čestné uznání.

Liberecký kraj: Hlasujte v internetové soutěži pro obnovu smržovských varhan
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Liberecký kraj

Za Liberecký kraj se soutěže účastní sbírka ve prospěch rekonstrukce kostela sv. Archanděla Michaela ve Smržovce. Tato pozdně barokní stavba z let 1767 až 1781 v roce 1967 vyhořela a nyní prochází postupnou obnovou. V loňském roce započala oprava varhan: nejprve se přistoupilo k obnově menšího nástroje umístěného v zábradlí na kůru. Letos následuje restaurování velké varhanní skříně, jehož předpokládané náklady činí 540 tisíc korun.

„Cením si každé občanské iniciativy, která napomáhá obnovám památek. Často není v silách vlastníka nákladnou rekonstrukci zvládnout a právě zájem místních může znamenat velký posun. V oblasti bývalých Sudet, kde má málokdo z nás své kořeny, to bývá složité. O to větší hodnotu taková iniciativa má,“ řekla Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Hlasovat a podpořit památku lze prostřednictvím webového odkazu ZDE. Slavnostní vyhlášení výsledků se bude konat 15. září v pražském dominikánském klášteře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…