Liberecký kraj: Jméno Ženy regionu drží do poslední chvíle v tajnosti

06.09.2019 15:13

Do posledního prázdninového dne mohli lidé posílat hlasy jedné z deseti žen z Libereckého kraje, které byly nominovány do regionálního kola soutěže Žena regionu 2019. Záštitu nad událostí převzala členka rady kraje Radka Loučková Kotasová.

Liberecký kraj: Jméno Ženy regionu drží do poslední chvíle v tajnosti
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Liberecký kraj

Vyhlášení výsledků se uskuteční v Art Café v liberecké Oblastní galerii Liberec v pátek 20. září. Až do republikového finále nebude patrné, kolik ženy ve svých regionálních kolech získaly hlasů, a jméno celkové vítězky tak udrží organizátoři do poslední chvíle v tajnosti.

„Výjimečných žen je v každém regionu nespočet, jen se o jejich úsilí málo veřejně mluví. Cílem soutěže je toto změnit. Do poslední chvíle pro mne bude tajemstvím, kdo postoupí do republikového finále. Nemám favoritku, přála bych to každé z nich,“ uvedla Radka Loučková Kotasová, radní pro resort hospodářského a regionální rozvoje, evropských projektů a územního plánování. 

Pořadatelé připravili pro desítku nominovaných žen a jejich doprovod zajímavý program. Vedle sesterského hudebního dua Andrey a Radky Bělíkových se představí i děti z USK Slavia Karate Liberec. „Pro zúčastněné máme připraveny dárky od partnerů projektu, květiny a drobné pohoštění,“ vysvětlila produkční Jarka Kašpar. Slovem bude provázet moderátor Petr Gerhart. 

Ženám přijede do Liberce pogratulovat také zakladatelka tohoto neziskového projektu Denisa Kalivodová. „Jsem velmi ráda, že se naším prostřednictvím stala nově partnerem celého projektu Žena regionu jablonecká Česká mincovna. Pro všechny nominované dámy v Libereckém kraji připravila jako památku Sadu oběžných mincí 2019 doplněnou medailí ke sto letům koruny. Vítězka pak převezme stříbrnou minci Anděl strážný,“ odtajnila Radka Loučková Kotasová s tím, že celostátní vítězka převezme v Senátu na konci října od České mincovny trojskou unci vážící zlatou minci s motivem českého lva. Tři další vítězky obdrží též zlatou vzpomínku z cyklu Vznik královského hlavního města Praha. Všechny oceněné ženy z regionálních kol dostanou sadu dvacetikorun se státníky a finančníky.

Celonárodní soutěž Žena regionu se koná již od roku 2009. Mohou se do ní přihlásit všechny ženy bez výjimky. Nejedná se přitom jen o veřejně známé a úspěšné osobnosti, ale především o obyčejné ženy, o jejichž smysluplných a nezištných aktivitách nemá veřejnost ani média většinou ani tušení. Cílem soutěže je ocenit úsilí těchto výjimečných žen a zviditelnit jejich práci a výsledky. O titul Žena regionu se mohou ucházet dámy, kterým se podařilo dosáhnout úctyhodných výsledků v kategoriích: podnikání, politika a veřejná správa; vzdělávání, věda a výzkum; zdravotnictví a charitativní činnost nebo umění, kultura a sport. V loňském roce se Ženou regionu v Libereckém kraji stala Eva Rydval, ředitelka a učitelka mateřské školy z Rádla na Jablonecku.

Jubilejní 10. ročník se koná pod záštitou předsedy Senátu Parlamentu České republiky Jaroslava Kubery a pod záštitou Asociace krajů ČR, v čele s předsedkyní Janou Vildumetzovou. Slavnostní galavečer a vyhlášení závěrečných výsledků se uskuteční v Senátu 30. října.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…