Liberecký kraj: Komise vybrala firmu, která postaví nový domov pro postižené

20.11.2021 9:18 | Tisková zpráva

Radní Libereckého kraje schválili výběr firmy, která postaví nové domácnosti pro osoby se zdravotním postižením v Nové Vsi u Chrastavy. Jejich provozovatelem je krajská příspěvková organizace APOSS Liberec. Ze sedmi nabídek přihlášených do veřejné zakázky byla hodnotící komisí vybrána nabídka společnosti CL-EVANS Česká Lípa, která byla ekonomicky nejvýhodnější.

Liberecký kraj: Komise vybrala firmu, která postaví nový domov pro postižené
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Liberecký kraj

„Základním hodnotícím kritériem pro zadání veřejné zakázky byla ekonomická výhodnost nabídek, tedy nejnižší nabídková cena. Tu nabídla společnost CL-EVANS,“ potvrdil Zbyněk Miklík, náměstek hejtmana pro resort ekonomiky, majetku, investic, veřejných zakázek 
a informatiky.

Nabídková cena je 49.223.795,81 Kč bez DPH, tj. 56.950.322,28 Kč včetně DPH. Stavba bude financována z 85 % z Integrovaného regionálního operačního programu, z 5 % ze státního rozpočtu a 10 % částky zaplatí Liberecký kraj ze svého rozpočtu.

Závazek spolufinancování a předfinancování projektu celkem do výše 51.150.000 Kč byl schválen zastupitelstvem kraje již 26. listopadu 2019. Navýšení závazku spolufinancování a předfinancování projektu do výše 68.445.854 Kč musí ještě 30. listopadu 2021 projednat krajští zastupitelé.

Projekt je součástí takzvané transformace, tedy přestěhování handicapovaných klientů 
z dosud jimi obývaných prostor ústavního typu do bytů, v nichž mají větší soukromí a kde 
s pomocí pečovatelek žijí podobně jako zdraví lidé. V Nové Vsi u Chrastavy najde nový domov devět osob, převážně žen.

„Tímto krokem jsme v podstatě zahájili první stavební práce, které budou pokračovat i ve dvou dalších lokalitách ve Vratislavicích nad Nisou,“ doplnil Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort sociálních věcí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…