Liberecký kraj: Krajské autobusy jezdí po regionu s novými polepy

24.10.2022 13:30 | Tisková zpráva

Regionální autobusy s logy Integrovaného dopravního systému Libereckého kraje (IDOL) zajišťují nejen službu v přepravě cestujících, ale kraj je využívá také pro své marketingové účely.

Liberecký kraj: Krajské autobusy jezdí po regionu s novými polepy
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Liberecký kraj

Proto na nich mohou cestující od nynějška zahlédnout polepy zaměřené na výhody a možnosti využívání služeb regionální dopravy.

Anketa

Chcete, aby Andrej Babiš osobně kandidoval na prezidenta republiky?

75%
19%
hlasovalo: 18758 lidí

„Od léta část vozidel propaguje turistické cíle v našem kraji a nyní započala také instalace polepů zaměřená na výhody a možnosti využívání služeb integrované dopravy Libereckého kraje IDOL,“ uvedl statutární náměstek hejtmana pro resort dopravy Jan Sviták. „Manuál na jejich použití je součástí dlouhodobých smluv s dopravci, a kromě toho, že omezuje nebo zcela vylučuje komerční reklamu, nám poskytuje volný prostor pro využití ploch k propagování veřejné služby.“

Propagační polepy mají stanovena jasná pravidla. Musí být navrženy tak, aby jejich obsahové sdělení i životnost vydržely po celou dobu trvání smlouvy. Definována je také barva a použitá technologie. Dále nesmí omezovat výhled cestujících z vozidla, proto s výjimkou zadního okna nebude na vozidlech umisťován celoplošný polep zakrývající boční okna.

„Nově máme propagační polepy různých témat na služby IDOL na 6 vozidlech u dvou dopravců a počet se bude v následujících měsících dále zvyšovat. Polepy se však neobjeví na všech vozidlech, protože instalaci koordinujeme s dopravci a jejich průběžnou obnovou vozového parku. Autobusy, které v nebližších letech čeká vyřazení, tak zůstanou jen s již zažitým označením v podobě log IDOL a Liberecký kraj,“ uzavřel Sviták.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šest rodáků. TV Brno 1 odvysílá příběh dvacátého století

17:24 Šest rodáků. TV Brno 1 odvysílá příběh dvacátého století

Největší regionální televize na jižní Moravě TV BRNO 1 nabídne jako jediná regionální televize sedmi…