Liberecký kraj: Přeshraniční spolupráce se úspěšně rozvíjí. Štafetu od kraje převezme Dolnoslezské vojvodství

07.10.2021 12:39 | Tisková zpráva

Evropské seskupení pro územní spolupráci NOVUM s r. o. (ESÚS NOVUM), jehož zakládajícím členem je od roku 2015 Liberecký kraj, si zvolí nové vedení. Stane se tak na valném shromáždění, které se sejde 15. října v Meziměstí.

Liberecký kraj: Přeshraniční spolupráce se úspěšně rozvíjí. Štafetu od kraje převezme Dolnoslezské vojvodství
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Liberecký kraj

ESÚS NOVUM sdružuje Liberecký, Královéhradecký, Pardubický a Olomoucký kraj, Dolnoslezské vojvodství a Euroregiony Nisa a Glacensis.   

Anketa

Je Světlana Witowská dobrá moderátorka?

7%
93%
hlasovalo: 16348 lidí

„Valná hromada bude volit nového předsedu a místopředsedu, kteří se mění po dvou letech. A také nového ředitele a jeho zástupce,“ uvedl Jiří Ulvr, radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova, jenž je zároveň současným předsedou tohoto evropského seskupení.

Na pozici předsedy nového je nominován Kryzstof Hodun, zástupce Dolnoslezského vojvodství. Kandidátem na místopředsedu je Dalibor Horák, zástupce Olomouckého kraje, jenž nahrazuje Karola Przywarę z Dolnoslezského vojvodství. 

Veřejnost se zároveň dozví jméno nového ředitele a jeho zástupce. Nominován je Miroslav Vlasák (dosavadní zástupce ředitele), kterého by měl na pozici vystřídat Bartosz Bartniczak (dosavadní ředitel).

ESÚS NOVUM je evropský právní nástroj, který byl vytvořen s cílem ulehčit přeshraniční mezinárodní spolupráci mezi členskými státy. Umožňuje také vytvářet pracovní skupiny a nové společné projekty. Jedním z nich je například propojení integrovaných záchranných systémů sousedících států.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…