Liberecký kraj: Veřejné projednání k dolu Turów bude i v Česku

02.09.2019 12:20

Dne 31. 8. 2019 se na radnici v Hrádku nad Nisou konalo pracovní setkání hejtmana Libereckého kraje pana Martina Půty, starosty města Hrádku nad Nisou pana Josefa Horinky, Starosty Powiatu Zgorzelec pana Artura Bielińského, ředitele závodu KWB Turów firmy PGE GiEK S.A. pana Sławomira Wochny.

Liberecký kraj: Veřejné projednání k dolu Turów bude i v Česku
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Liberecký kraj

Na jednání byl dohodnut termín pro informativní setkání s veřejností na území České republiky. Cílem tohoto veřejného setkání je představení záměru „Pokračování těžby ložiska hnědého uhlí Turów” ze strany investora, a to v českém jazyce a na českém území. Toto informativní setkání se uskuteční dne 17. 9. 2019 od 15:00 hodin ve sportovní hale Sokolovna, č. p. 132 v Chotyni.

Výše uvedené setkání bude uspořádáno na základě dohod uzavřených během Polsko-české mezivládní konzultace dne 28. 8. 2019 za účasti Ministra životního prostředí pana Henryka Kowalczyka, pana ministra životního prostředí ČR Richarda Brabce a Generálního ředitele ochrany životního prostředí pana Andrzeja Szweda – Lewandowského.

Veřejné projednání dokumentace vlivu záměru „Pokračování těžby ložiska hnědého uhlí Turów” na životní prostředí se pak bude konat v původně dohodnutém termínu, tedy 19. 9. 2019 od 10:00 hodin v kulturním domě v polské Bogatyni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…