Liberecký kraj: Vysoké a střední školy kraje se zapojí do spolupráce s Czech-American TV

26.08.2022 11:19 | Tisková zpráva

Nekomerční americká televizní společnost Czech-American TV (CATVUSA) vysílá již 19 let pro více než 2,5 milionu amerických domácností. Jejím hlavním posláním je rozšiřovat povědomí o České republice, představit české regiony a dělat osvětu českému kulturnímu dědictví. Velmi dobré výsledky v tomto směru přinesl i půlhodinový pořad o Libereckém kraji, který měl premiéru na začátku tohoto roku.

Liberecký kraj: Vysoké a střední školy kraje se zapojí do spolupráce s Czech-American TV
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Liberecký kraj

„Hledáme cesty, jak propagovat atraktivity Libereckého kraje i mimo Evropu. A to jak přímo prostřednictvím novinářů, kteří navštěvují Českou republiku, tak také například právě cestou spolupráce s Czech-American TV,“ říká Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Spolupráce s českými školami s CATVUSA je důležitým milníkem. K této příležitosti televize zprovoznila zcela nové webové stránky s moderním designem, které vytvořila Západočeská univerzita v Plzni. Další spolupráce se rozvíjí i se Slezskou univerzitou v Opavě nebo s Univerzitou Hradec Králové.

"V rámci spolupráce s Libereckým krajem bychom chtěli navázat spolupráci se školami v kraji. Studenti by se mohli aktivně zapojit do tohoto mezinárodního projektu, který zviditelňuje české regiony v zahraničí a ukázat tím Českou republiku jako bezpečnou a krásnou turistickou destinaci. Připojily by se tak k ostatním školám, se kterými již dlouhodobě spolupracujeme i v jiných českých regionech," doplnil John Honner, americký producent českého původu a ředitel této televize.

Odvysílané televizní pořady jsou ke zhlédnutí v archivu na stránkách Czech-American TV.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

11:08 LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

Věřitelé společnosti LIBERTY Ostrava schválili restrukturalizační plán, pro který hlasovalo více než…