Liberecký kraj: Zaregistrujte se, kraj pomůže vyhledat zdroje pro realizaci vašeho projektu

14.10.2019 20:27

Soukromé firmy, veřejné instituce, ale i podnikatelé, kteří plánují své projekty v Libereckém kraji, je opět mohou zaregistrovat do Databáze projektových záměrů Regionálního akčního plánu 2020 Libereckého kraje. Díky tomu získají informace o tom, jak čerpat evropské, státní či krajské peníze přesně tak, jak potřebují.

Liberecký kraj: Zaregistrujte se, kraj pomůže vyhledat zdroje pro realizaci vašeho projektu
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Liberecký kraj

Liberecký kraj dlouhodobě mapuje, jak lidé i organizace dokáží čerpat peníze na své plány a dále je uskutečňovat. I k tomu zmíněná databáze přispívá.

„Díky tomu můžeme snadněji a účinněji hospodařit s finančními prostředky a účelněji cílit na rozvoj celého regionu,“ upřesnila Radka Loučková Kotasová, radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a územního plánování.

Zároveň tak kraj může lépe komunikovat se státem a tedy i s těmi, kdo připravují operační programy; to přispívá k tomu, aby peníze směřovaly tam, kam mají. „Pevně věřím, že informace o lokálních projektech poslouží také při vyjednávání a cílení evropských dotačních prostředků do našeho regionu,“ řekla radní.

Ti, kteří se do databáze zaregistrují, se nemusí bát o únik dat. „Všechny informace osobního a citlivého charakteru nebudou nikde veřejně dostupné a slouží pouze pro potřeby kraje,“ ubezpečila radní.

V regionu se od začátku tohoto operačního období úspěšně uskutečnilo celkem 442 projektů. „Výdaje na ně činily přes šest miliard korun. Každý z těchto projektů pomáhá náš kraj rozvíjet směrem vpřed,“ uzavřela Radka Loučková Kotasová.

Jednotlivé projekty lze přihlásit na webových stránkách ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…