Likvidace nepotřebných vrtů ČHMÚ na území ČR

24.04.2021 7:36

Na území ČR proběhla realizace projektu s názvem „Likvidace nepotřebných vrtů ČHMÚ na území ČR”. Fyzickou likvidaci vrtů provedla zprostředkovatelská firma. Projekt začal v roce 2019 a byl ukončen v roce 2021.

Likvidace nepotřebných vrtů ČHMÚ na území ČR
Foto: ČHMÚ
Popisek: ČHMÚ

V rámci výzvy č. 20/2017 k předkládání žádosti o poskytnutí podpory, která je zahrnuta v Národním programu Životního prostředí, bylo zlikvidováno 6 nepotřebných hlubokých vrtů Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Řídícím orgánem programu je Ministerstvo životního prostředí ČR (MŽP) a zprostředkujícím subjektem je Státní fond životního prostředí České republiky (SFŽP).

Vrty, které byly původně součástí státní pozorovací sítě podzemních vod spravované ČHMÚ, byly vybrány k likvidaci z důvodu jejich stáří a technického stavu.

Účelem likvidace nepotřebných nepoužívaných vrtů bylo zamezení nepředvídatelných situací způsobené zásahem nezasvěcených osob, možnost nenávratného poškození hydrogeologie podloží, propojení různých zvodní či kontaminace půdního prostředí s ohledem na jejich technický stav.

Realizace projektu začala v prosinci v roce 2019, kdy byly připraveny projekty likvidací jednotlivých vrtů. V roce 2020 byla získána jednotlivá povolení nutná pro realizaci projektu. Samotná likvidace vrtů proběhla v roce 2020 v období od 15. 9. 2020 do 27. 10. 2020. V první polovině roku 2021 proběhne závěrečné vyhodnocení projektu.

Celkové finanční náklady projektu činily 2 113 829 Kč, z čehož 90 % těchto nákladů bylo uhrazeno z podpory SFŽP ve výši 1 902 446 Kč.

Tento projekt je spolufinancován Státním fondem životního prostředí České republiky na základě rozhodnutí ministra životního prostředí - www.sfzp.cz, www.mzp.cz, www.chmi.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…