Limitované edice – nejen pro sběratele hodinek

21.12.2016 9:43

Náramkové hodinky z limitovaných edic se těší velkému zájmu a oblibě nejen u sběratelů, ale stále častěji oslovují i běžné zákazníky z řad milovníků hodinek. Vlastnit hodinky, které jsou jedinečné v mnoha smyslech tohoto slova, je dnes výrazem osobitosti, vkusu a individuality svého nositele.

Limitované edice – nejen pro sběratele hodinek
Foto: Prim
Popisek: Hodinky Prim

Česká hodinářská společnost ELTON, která v Novém Městě nad Metují vyrábí hodinky tradiční značky PRIM, již několik let do své produkce pravidelně zařazuje tzv. limitované edice náramkových hodinek, v tomto roce vyrobila celkem tři.  „Příprava a vývoj limitované edice hodinek je práce, která týmu našich odborníků zabere celé měsíce,“, vysvětluje Martin Pabiška, generální ředitel společnosti ELTON, podle kterého je vždy cílem dát limitované edici hlubší smysl, význam. Při vytváření „limitky“ nejde tedy jen vzít jakékoli hodinky a na číselník natisknout obrázek nebo jednoduchý symbol. „Naše limitované edice jsou většinou inspirované významnou osobností, nebo historickou událostí, ale vždy se zároveň snažíme přijít s něčím novým, neobvyklým,“ dodává Martin Pabiška.

Hodinky z L.E. PRIM ORLÍK II. BRONZ jsou jako první v historii značky PRIM vyrobeny z bronzu a vznik dvousetkusové edice byl inspirován výjimečnými vlastnostmi tohoto neobvyklého materiálu. Vnějšími vlivy získává bronzový povrch nezaměnitelnou škálu odstínů, vzniká unikátní patina. Prostředí, ve kterém se majitel hodinek pohybuje, je tedy spolu s jeho stylem života spolutvůrcem toho, jak se vzhled hodinek přirozeně mění v průběhu času. 
 
 
PRIM KAREL IV. L.E. Velkého císaře Karla IV., připomínají hodinky, které zaujmou nejen svým designem, ale především symbolikou, kterou v sobě nesou. Na hodinkách ze stokusové série se podílela celá řada mistrů svého řemesla. Hodinky jsou osazeny inovovaným strojkem s novým uložením rotoru. Poprvé byla na číselník použita náročná technika smaltování a korunku zdobí vltavín, charakteristický pro České země. 
 
 
PRIM VÁCLAV HAVEL, L.E. je nejnovějším počinem jediného českého výrobce hodinek PRIM. Edice o 136 kusech je věnovaná prvnímu prezidentu samostatné ČR, který by se v letošním roce dožil 80 let. Design náramkových hodinek je elegantní, minimalistický, ale s řadou originálních prvků. Ručně dekorovaný smaltovaný číselník zdobí miniatura podpisu Václava Havla, v korunce je jako asociace srdce vsazen kabošon z pravého českého granátu. 
 
 
Limitovaná edice PRIM HIROSHIMA vznikla ve spolupráci s partnery z Japonska. Inspirací pro vznik modelu byl odkaz českého architekta Jana Letzela, tvůrce tzv. Atomového dómu (Hirošimský památník míru). Jan Letzel, který byl v první polovině 20.století považován za svorník japonské a západní kultury, se v Japonsku dodnes těší velké úctě. Hodinky PRIM HIROSHIMA jsou osazeny tenkým mechanickým strojkem s tradičním ručním nátahem, který je v Japonsku, přesyceném moderní technologií, velmi oblíben. Použitý strojek  kal.93 je poprvé v historii  zlacen červeným 18 kar.zlatem, které mu dodává unikátní podobu.
 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…