Lineární urychlovač pro nemocnici v Chebu bude uveden do provozu již brzy. Realizuje se přístavba zázemí

21.10.2015 12:15

Do plného provozu by měl být lineární urychlovač uveden koncem roku 2015. Předmětem projektu, který byl zahájen 1. ledna 2014, je vytvoření zázemí pro pořízení zdravotnického přístroje – lineárního urychlovače (včetně kompletního příslušenství), který má za úkol nahradit stávající lineární urychlovač na oddělení radiační onkologie v nemocnici v Chebu. Po uvedení do provozu převezme veškerou léčebnou radioterapii onkologicky nemocných pacientů prováděnou na výše uvedeném oddělení a dojde k výraznému zlepšení dostupnosti kvalitní lékařské péče v Chebu resp. v Karlovarském kraji.

Lineární urychlovač pro nemocnici v Chebu bude uveden do provozu již brzy. Realizuje se přístavba zázemí
Foto: pixabay.com
Popisek: Zdravotnictví, ilustrační foto.

Součástí stavby je vybudované i zázemí pro pacienty a zdravotníky a nová přípojka nízkého napětí do rozvodny energocentra.

Žadatelem o dotaci je Karlovarský kraj, partnery projektu jsou Agentura projektového a dotačního managementu Karlovarského kraje, p.o. a Město Cheb.

Celkové náklady na projekt byly poskytovatelem dotace schváleny ve výši 36 420 736,98 Kč, z čehož dotace z rozpočtu regionální rady regionu soudržnosti severozápad jsou předpokládány ve výši 25 820 848,29 Kč (85 % ze způsobilých výdajů projektu) a vlastní podíl Karlovarského kraje je předpokládán ve výši 10 599 888,69 Kč.

Do konce měsíce října předloží Karlovarský kraj prostřednictvím Agentury projektového a dotačního managementu Karlovarského kraje, p.o. závěrečnou monitorovací zprávu spolu se žádostí o platbu, kde budou vyčísleny kompletní finanční náklady související s realizací projektu.

V podzimních měsících pak přijde na řadu umístění přístroje do vybudovaného zázemí. Do plného provozu by měl být lineární urychlovač uveden koncem roku 2015.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…