MHMP: Dárci věnovali do Primátorské velikonoční sbírky přes tři tuny potravin, drogerie a krmiva pro zvířata

26.03.2024 7:23 | Tisková zpráva

V rámci vůbec první Primátorské velikonoční sbírky potravin se vybralo 2 784 kilogramů potravin a drogerie a také půl tuny krmiva pro zvířata. Celková hodnota přinesených darů se přiblížila částce půl milionu korun.

MHMP: Dárci věnovali do Primátorské velikonoční sbírky přes tři tuny potravin, drogerie a krmiva pro zvířata
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Nové radnice, sídla pražského magistrátu

Úspěšnou akci na pomoc lidem v nouzi, která se uskutečnila ve čtvrtek 21. března 2024, připravilo hlavní město ve spolupráci s Potravinovou bankou pro Prahu a Středočeský kraj. Velké poděkování patří všem, kteří do sbírky přispěli.

Anketa

Škodí Andrej Babiš České republice?

13%
85%
hlasovalo: 42016 lidí

Jako součást velikonočních trhů na Mariánském náměstí se v den jednání Zastupitelstva hl. m. Prahy, ve čtvrtek 21. března, konala primátorská sbírka na pomoc všem potřebným, zejména seniorům žijícím na hranici chudoby, rodičům samoživitelům a lidem bez domovů. Do ní se zapojil nejen pražský primátor Bohuslav Svoboda a zastupitelé hlavního města, ale také odbory i jednotliví zaměstnanci Magistrátu hl. m. Prahy a dále městské společnosti, velvyslanectví a některé další instituce nebo soukromé firmy i široká veřejnost.

Například společnosti Rohlík a Rossmann darovaly každá kredit na nákup v hodnotě 50 000 korun, městská společnost Technologie hlavního města Prahy věnovala šek na 40 000 korun, Mattoni doručila paletu nápojů, Mondelez Czech Republic zase sladkosti a zástupci Nestlé přinesli dětské kaše.

Náměstek primátora hl. m. Prahy pro oblast kultury Jiří Pospíšil, do jehož gesce patří i péče o zvířata, pak zakoupil půl tuny granulí a konzerv pro psy a kočky a celou tuto materiální pomoc věnoval potravinové bance, aby ji přerozdělila mezi potřebné, kteří se ocitli v nouzi společně se svými zvířecími přáteli.

Lidé a organizace nejvíc pomohli darováním základních trvanlivých potravin a drogerie. Vítané byly zejména konzervy, rýže a luštěniny, trvanlivé mléko, olej, polévky, dětská výživa nebo také základní a dětská drogerie. I nadále je možnost podpořit potravinovou sbírku finančně, a to přes transparentní účet: 2100054048/2010.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezident jmenoval do generálské hodnosti i dva příslušníky HZS ČR

19:15 Prezident jmenoval do generálské hodnosti i dva příslušníky HZS ČR

Prezident České republiky Petr Pavel na Pražském hradě opět jmenoval nové generály z řad vojáků z po…