MHMP: Deset dobrovolníků převzalo cenu Křesadlo 2015

30.03.2016 9:42

Cenu pro „Obyčejné lidi, kteří dělají neobyčejné věci“, Křesadlo 2015, včera v Rezidenci primátorky převzalo deset dobrovolných pracovníků. Předávání ocenění se zúčastnila náměstkyně primátorky Eva Kislingerová a předseda výboru pro výchovu a vzdělávání ZHMP Patrik Nacher.

MHMP: Deset dobrovolníků převzalo cenu Křesadlo 2015
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

Cílem udělování ceny Křesadlo je ocenit dobrovolníky, zviditelnit dobrovolnictví a neziskový sektor, vzbudit v lidech zájem o dobrovolnou činnost i respekt k těm, kteří ji vykonávají.

„Pokládám za čest, že jsem se dnes mohla potkat se zajímavými lidmi, kteří dokáží s nadšením nezištně věnovat svou energii a zkušenosti druhým lidem. Pomoc bližnímu je nejcennější dar a jeden z nejdůležitějších pilířů zdravé občanské společnosti,“ uvedla náměstkyně primátorky Eva Kislingerová.

„To jsou přesně ty akce, které mají smysl, které by se měly vysílat v přímém přenosu na veřejnoprávní České televizi. Nejde tu totiž o nějakou senzaci, skandál, kontroverzi, ale o obyčejnou pomoc, o standardní každodenní činnost, jakkoliv jde v dnešní době o věci neobyčejné, nestandardní a neautomatické. Právě proto si zaslouží ocenění a pozornost veřejnosti. Měl jsem to štěstí, že jsem se podobné akce – ceny MOSTY 2015, které se udělují za mimořádnou aktivitu ve prospěch lidí se zdravotním postižením – mohl zúčastnit před pár dny. Lidé pomáhající druhým jsou všude kolem nás, snadno bohužel podléháme mediální zkratce o světě plném jen cynismu, bezohlednosti a egoismu. Akce jako Křesadlo či Mosty tuto informační nerovnováhu vyrovnávají,“ uvedl předseda Patrik Nacher.

Také letos jsou mezi oceněnými lidé ze všech věkových skupin, studenti i senioři, sportovci i umělci. Všechny je spojuje dobrovolná práce pro své okolí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

19:19 ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

Energetici na sobotu 4. května připravili pro malé návštěvníky speciální program zaměřený na výrobu …