MHMP: Deset dobrovolníků převzalo cenu Křesadlo 2015

30.03.2016 9:42

Cenu pro „Obyčejné lidi, kteří dělají neobyčejné věci“, Křesadlo 2015, včera v Rezidenci primátorky převzalo deset dobrovolných pracovníků. Předávání ocenění se zúčastnila náměstkyně primátorky Eva Kislingerová a předseda výboru pro výchovu a vzdělávání ZHMP Patrik Nacher.

MHMP: Deset dobrovolníků převzalo cenu Křesadlo 2015
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

Cílem udělování ceny Křesadlo je ocenit dobrovolníky, zviditelnit dobrovolnictví a neziskový sektor, vzbudit v lidech zájem o dobrovolnou činnost i respekt k těm, kteří ji vykonávají.

„Pokládám za čest, že jsem se dnes mohla potkat se zajímavými lidmi, kteří dokáží s nadšením nezištně věnovat svou energii a zkušenosti druhým lidem. Pomoc bližnímu je nejcennější dar a jeden z nejdůležitějších pilířů zdravé občanské společnosti,“ uvedla náměstkyně primátorky Eva Kislingerová.

„To jsou přesně ty akce, které mají smysl, které by se měly vysílat v přímém přenosu na veřejnoprávní České televizi. Nejde tu totiž o nějakou senzaci, skandál, kontroverzi, ale o obyčejnou pomoc, o standardní každodenní činnost, jakkoliv jde v dnešní době o věci neobyčejné, nestandardní a neautomatické. Právě proto si zaslouží ocenění a pozornost veřejnosti. Měl jsem to štěstí, že jsem se podobné akce – ceny MOSTY 2015, které se udělují za mimořádnou aktivitu ve prospěch lidí se zdravotním postižením – mohl zúčastnit před pár dny. Lidé pomáhající druhým jsou všude kolem nás, snadno bohužel podléháme mediální zkratce o světě plném jen cynismu, bezohlednosti a egoismu. Akce jako Křesadlo či Mosty tuto informační nerovnováhu vyrovnávají,“ uvedl předseda Patrik Nacher.

Také letos jsou mezi oceněnými lidé ze všech věkových skupin, studenti i senioři, sportovci i umělci. Všechny je spojuje dobrovolná práce pro své okolí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český rozhlas: Radiožurnál a Radiožurnál Sport přinesou živé vysílání MS v ledním hokeji

7:23 Český rozhlas: Radiožurnál a Radiožurnál Sport přinesou živé vysílání MS v ledním hokeji

Od pátku 10. května do neděle 26. května nabídne Český rozhlas živé vysílání z mistrovství světa v l…