MHMP: Divadlo Na zábradlí se vrací domů

12.10.2017 16:54

Otevřením Divadla Na zábradlí skončí rekonstrukce, dostavba a modernizace jeho domovské scény a začíná další etapa historie. Slavnostní otevření se uskuteční v pátek 27. 10. 2017. Ve znamení největší přestavby v dějinách divadla probíhala celá divadelní sezona 2016/17 i začátek sezony stávající.

MHMP: Divadlo Na zábradlí se vrací domů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

Divadlo Na zábradlí se ocitlo v krizi po ztrátě foyeru a nemožnosti dohody s jeho bývalým pronajímatelem, kterou vyřešil zřizovatel divadla Magistrát hl. m. Prahy velkorysým rozhodnutím přestavět atrium na moderní dvoupodlažní foyer. Současně proběhly nutné úpravy diváckého traktu, kavárny, sociálních zařízení a šatny i výměna sedadel v hledišti. Pro divadlo to sice znamenalo hostování na jiných scénách, ale i tady znovu pomohl Magistrát, když dal od února 2017 Divadlu Na zábradlí možnost uvádět repertoár v Divadle Komedie, které Praha pro tento účel velice operativně uvedla do provozuschopného stavu.

„Budova Divadla Na zábradlí v majetku města neprošla v diváckém traktu v posledních desítkách let žádnou výraznější úpravou. Rekonstrukce byla nezbytná, město do ní investovalo rádo a zvýší tím kvalitu a hodnotu nemovitosti i pohodlí diváka. Divadlo Na zábradlí vykazuje vynikající umělecké a ekonomické výsledky, dosahuje rekordně vysokých tržeb a návštěvnosti, daří se zde vzácná symbióza vysokého hodnocení umělecké kritiky a diváckého zájmu. Divadlo Na zábradlí je považováno za jednu z nejkvalitnějších činoherních scén v České republice a tuto rozsáhlou rekonstrukci si jistě zaslouží a nyní dostalo i dostatečně kvalitní zázemí,“ uvedl radní Jan Wolf.

„Chtěl bych konstatovat, že si velmi cením nasazení všech spolupracovníků v nelehké situaci během přestavby a nesmírně si cením i operativního přístupu města během celé stavby. A především angažmá radního pro kulturu Jana Wolfa. Samozřejmě si také velice vážím čistého, moderního, přesto však tradici respektujícího architektonického návrhu celé přestavby z pera Ing. arch. Marka Tichého," dodal ředitel divadla Petr Štědroň.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…