MHMP: Krizový štáb hl. m. Prahy řeší nová odběrová místa v Praze a opět nedostatek ochranných prostředků

20.03.2020 14:21

Krizový štáb hl. m. Prahy děkuje občanům za zapojení do boje s koronavirem COVID-19.

MHMP: Krizový štáb hl. m. Prahy řeší nová odběrová místa v Praze a opět nedostatek ochranných prostředků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

Poděkování patří i všem zaměstnancům Magistrátu hl. m. Prahy, strojvůdcům a řidičům Dopravního podniku hl. m. Prahy, složkám integrovaného záchranného systému, zdravotnickým a sociálním zařízením za pomoc při boji s novým koronavirem.

Na dnešním jednání se pražský krizový štáb zabýval připravovanými stacionárními odběrovými místy. Jejich zprovoznění závisí na zajištění ochranných prostředků a mimo jiné i na metodice fungování těchto míst, což město očekává od státu.

Nedostatek ochranných prostředků v Praze trvá, město od státu dostalo zlomek potřebného počtu, snaží se je zajišťovat samo.

Pokud jde o organizaci nezbytné péče o děti ve věku od 3 do 10 let, v pondělí má být zahájen provoz první dětské skupiny.

Krizový štáb hl. m. Prahy apeluje na vládu, aby vyhrazená prodejní doba pro seniory byla rozšířena i na osoby s oslabenou imunitou.

Z jednání vyplynul také požadavek, aby primátorovi hl. m. Prahy byla umožněna účast na jednání Ústředního krizového štábu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…