MHMP: Město podpoří pražskou výpravu na Emil Open 2020

24.06.2020 15:39

Rada hl. m. Prahy schválila žádost spolku Emilova sportovní, z.s., o poskytnutí individuální účelové dotace na zajištění účasti pražské výpravy na akci 9. Evropské hry handicapované mládeže Emil Open 2020. Jedná se o příspěvek ve výši 80 000 Kč na zajištění výpravy sportovců z Prahy a na úhradu stravy a ubytování.

MHMP: Město podpoří pražskou výpravu na Emil Open 2020
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu na Mariánském náměstí

Akce Emil Open byla původně naplánována na termín od 24. - 28. 6. 2020, ale vzhledem k mimořádné situaci v souvislosti se šířením koronaviru bylo její konání posunuto na 16. - 20. 9. 2020. Emil Open je mezinárodním sportovním a společenským setkáním mladých lidí se zdravotním postižením.

Očekávaný počet účastníků je 800 mladých, dosud nesportujících či začínajících amatérských sportovců, kteří se utkají v disciplínách, jako jsou atletika, plavání, stolní tenis a boccia. Akce je určena pro osoby se všemi druhy postižení ve věku 10 – 26 let.

„Moc rád takovéto akce podporuji, protože právě tito lidé potřebují stále více začleňovat do společnosti a Emil Open je jasným důkazem toho, že oni jsou těmi největšími bojovníky,“ uvedl radní hl. m. Prahy pro oblast sportu Vít Šimral.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zoo Liberec: Za asistence zkušených chovatelů přišlo na svět mládě kondora královského z Olomouce

22:03 Zoo Liberec: Za asistence zkušených chovatelů přišlo na svět mládě kondora královského z Olomouce

Zoo Liberec slaví další chovatelský úspěch. Díky dlouholetým zkušenostem se libereckým odborníkům po…