MHMP: Praha dá zoologické zahradě 500 tisíc na gorilí workshop

04.02.2020 12:46

Zoo Praha bude ve dnech 3. až 8. listopadu 2020 organizovat Mezinárodní gorilí workshop (International Gorilla Workshop) zaměřený na ochranu těchto kriticky ohrožených zvířat. Rada hl. m. Prahy dnes rozhodla o podpoře této akci ve výši 500 tisíc korun.

MHMP: Praha dá zoologické zahradě 500 tisíc na gorilí workshop
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu na Mariánském náměstí

Mezinárodní gorilí workshopy se tradičně konají v Severní Americe, Evropa bude tuto akci hostit teprve potřetí. Přednášet na ní budou významní zahraniční odborníci i zástupci Zoo Praha. Počet účastníků se odhaduje na 300 osob.

„Posláním zoologické zahrady není jen zpříjemňovat volný čas Pražanům. Naše zoo se také stará o záchranu životního prostředí a ohrožených druhů zvířat na celém světě. Odchov gorilích mláďat patří mezi největší úspěchy pražské zoo vůbec. Bude nám tedy ctí hostit v Praze tento prestižní workshop, který pomůže sdílet informace a know-how mezi odborníky z celého světa, kteří se záchranou goril dlouhodobě zabývají,“ uvedl náměstek primátora hl. m. Prahy Petr Hlubuček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …