MHMP: Praha navýšila počet služebních bytů pro městskou policii

12.07.2021 18:18

Rada hl. města Prahy schválila navýšení počtu služebních bytů pro zaměstnance a zaměstnankyně městské policie. V současné době se v této kvótě nachází 300 bytů, po navýšení jich bude 330.

MHMP: Praha navýšila počet služebních bytů pro městskou policii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Nové radnice, sídla pražského magistrátu

„V tomto volebním období jsme navýšili počet bytů pro profese o 240 bytů, se započítáním navýšené kvóty pro městskou policii jich bude 270. Zvýšení počtu bytů umožní městské policii nabídnout svým zaměstnancům výrazný benefit a stabilizaci jejich sociálního zázemí. Zabezpečit dostupné a kvalitní bydlení pro profese, které se podílí na chodu metropole, považuji za jeden z hlavních úkolů bytové politiky města,“ uvedl radní pro oblast bydlení a transparentnosti Adam Zábranský.

V květnu tohoto roku byla také navýšena kvóta městských bytů určených pro učitele škol zřizovaných hlavním městem Prahou. Z původních 330 bytů schválila Rada hl. města Prahy navýšení o 50, nyní jich je 380. V červnu byl pak zvýšen počet městských bytů určených pro pracovnice a pracovníky příspěvkových organizací hlavního města Prahy ve zdravotní a sociální oblasti z 97 na 147 bytů. Podporované profese jsou jednou z cílových skupin, kterým magistrát pronajímá byty. Další jsou občanky a občané v bytové nouzi, senioři, rodiče samoživitelé nebo rodiny z ubytoven. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…