MHMP: Praha navýšila počet služebních bytů pro městskou policii

12.07.2021 18:18

Rada hl. města Prahy schválila navýšení počtu služebních bytů pro zaměstnance a zaměstnankyně městské policie. V současné době se v této kvótě nachází 300 bytů, po navýšení jich bude 330.

MHMP: Praha navýšila počet služebních bytů pro městskou policii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Nové radnice, sídla pražského magistrátu

„V tomto volebním období jsme navýšili počet bytů pro profese o 240 bytů, se započítáním navýšené kvóty pro městskou policii jich bude 270. Zvýšení počtu bytů umožní městské policii nabídnout svým zaměstnancům výrazný benefit a stabilizaci jejich sociálního zázemí. Zabezpečit dostupné a kvalitní bydlení pro profese, které se podílí na chodu metropole, považuji za jeden z hlavních úkolů bytové politiky města,“ uvedl radní pro oblast bydlení a transparentnosti Adam Zábranský.

V květnu tohoto roku byla také navýšena kvóta městských bytů určených pro učitele škol zřizovaných hlavním městem Prahou. Z původních 330 bytů schválila Rada hl. města Prahy navýšení o 50, nyní jich je 380. V červnu byl pak zvýšen počet městských bytů určených pro pracovnice a pracovníky příspěvkových organizací hlavního města Prahy ve zdravotní a sociální oblasti z 97 na 147 bytů. Podporované profese jsou jednou z cílových skupin, kterým magistrát pronajímá byty. Další jsou občanky a občané v bytové nouzi, senioři, rodiče samoživitelé nebo rodiny z ubytoven. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Nelegální přepravy minerálních olejů na severu Čech

11:44 Celní správa: Nelegální přepravy minerálních olejů na severu Čech

Během jednoho dne odhalili celníci na Teplicku tři nelegální přepravy minerálních olejů ze sousedníh…