MHMP: Praha zve na Den včel

20.05.2023 11:42 | Tisková zpráva

Hlavní město Praha pořádá v parku Lannova v Praze 1 vzdělávací akci Den včel a ostatních opylovatelů. Hlavní město zve k zábavě a vzdělání všechny malé i velké zájemce o krásy mikrosvěta kolem nás. Akce se uskuteční ve středu 24. května 2023.

MHMP: Praha zve na Den včel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Nové radnice, sídla pražského magistrátu

Hmyzí opylovatelé jsou nepostradatelnou součástí všech ekosystémů na naší planetě. I proto se Praha rozhodla vzdát hold těmto drobným, a často přehlíženým, živočichům a uspořádat vzdělávací akci, která tento hmyz zábavným způsobem představí nejen dětem, ale i dospělým.

„Praha své včely a další opylující hmyz potřebuje. Pokud chceme městskou zeleň udržet zdravou, neobejdeme se bez nich. Zároveň je potřeba včelám nabídnout takové prostředí, kde mohou prosperovat, například květné louky, mozaikovou seč v parcích. Jsou to spojené nádoby. Proto se zaměřujeme na rozšiřování zelených i vodních ploch, péči o stromy a další zkvalitňování městské přírody. Zavázali jsme se životní prostředí chránit. Všechny vzdělávací aktivity, navíc zábavnou formou, jsou vítány. Je skvělé, že i děti z města poznají celý příběh začínající květem a končící medem. Doufám, že se s včelami budou v pražských parcích setkávat co nejčastěji,“ říká náměstkyně pro životní prostředí a klimatický plán Jana Komrsková.

Dopolední program je určen přednostně pro školní kolektivy, odpoledne pak široké veřejnosti. Pro návštěvníky je připraveno devět tematických stanovišť o opylovatelích, a jedno speciální o včelaření. Na něm návštěvníci najdou malý pozorovací úl se včelami, prezentaci včelařských pomůcek, 3D model včely, lupokelímky, mikroskop a v neposlední řadě ukázky a ochutnávky včelích produktů.

Akci samotné předchází fotografická a výtvarná soutěž. Příspěvky do soutěží je možné zasílat do 19. května. Vyhodnocení obou soutěží se uskuteční na celodenní akci.

Program:

  • 9:00 – 12:00 dopolední program pro školy
  • 11:00 divadlo „Jak se medvěd učil včelařit“
  • 12:00 – 18:00 program pro veřejnost

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

16:46 Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

Šetření v případě českého seniora žijícího v USA se změnilo v pátrání po důkazech, které by České sp…