MHMP: Pražská MHD kvůli mimořádným opatřením upravuje provoz

11.03.2020 8:24

V souvislosti se zákazem pořádání kulturních a sportovních akcí s účastí nad 100 osob a dočasným ukončením vyučování na základních a středních školách reaguje hlavní město společně s Dopravním podnikem hl. m. Prahy (DPP) na situaci změnami v hromadné dopravě.

MHMP: Pražská MHD kvůli mimořádným opatřením upravuje provoz
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

Kromě poklesu počtu cestujících, kteří hromadnou dopravu využívají, mají mimořádná opatření vliv i na dostupné počty provozního personálu, zejména řidičů. Aktuálně všichni dopravci Pražské integrované dopravy (PID) vyhodnocují, kolik zaměstnanců v dalších dnech nebude k dispozici s ohledem na nutnost starat se o děti z prvního stupně základních škol či vzhledem k případným karanténám. Od středy 11. 3. 2020 nebudou v provozu školní linky a dojde k prodloužení intervalů na autobusových linkách 107, 119 a 143. Provozu metra a tramvají se změny nedotknou.

Od středy 11. 3. 2020 začnou platit následující změny v pražské městské hromadné dopravě:

AUTOBUSY:

107 – omezení (prodloužení intervalů) v rozsahu celého dne

119 – provoz bude sledován a v období od cca 6:00 do 20:00 hodin bude provoz operativně přizpůsoben poptávce

143 – omezení (prodloužení intervalů) v rozsahu celého dne

Ruší se provoz školních linek 251 až 275.

METRO: Beze změny

TRAMVAJE: Beze změny

Aktuální informace o příjezdech autobusů jsou v aplikacích PID Lítačka a IDOS. Zároveň mohou Pražané sledovat přesné polohy autobusů ZDE.

Opatření jsou dočasná, jakmile budou zrušena, provoz MHD se vrátí do standardního režimu.

Vzhledem k dynamickému vývoji situace a rozsahu možných změn v síti PID nebude vždy možné plně garantovat převěšení jízdních řádů na zastávkách a plné nahrání informací o nových jízdních řádech do vyhledávačů spojení a dalších mobilních aplikací. Současně je možné, že k uvedeným opatřením v dalších dnech přibydou i nová, vše v závislosti na dalších rozhodnutích Bezpečnostní rady státu a vývoji epidemiologické situace.

Cílem dílčích omezení v provozu PID je především eliminovat zbytečně jezdící, především školní, spoje a umožnit části provozního personálu, aby se mohl starat o děti zejména z prvního stupně základních škol. Omezení u páteřní kolejové dopravy, metra a tramvají, jsou zcela minimální s ohledem na skutečnost, že přílišná redukce provozu by mohla naopak znamenat výskyt přeplněných spojů.

Věříme, že tato opatření veřejnost přijme s pochopením. Současně apelujeme na všechny cestující v MHD, aby v maximální míře dodržovali hygienické návyky a v případě, že mají příznaky respiračního onemocnění, hromadnou dopravou necestovali nebo takové cesty maximálně omezili a kontaktovali svého praktického lékaře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…