MHMP: Pražské bazény Šutka a Strahov se v omezeném režimu znovu otevírají veřejnosti

05.06.2021 20:33

Bazény pod správou hlavního města tento týden vítají první návštěvníky. Aquacentrum Šutka obnoví provoz v pátek 4. června, Bazén Strahov otevřel své brány už začátkem týdne. Na základě aktuálního opatření vlády budou zařízení fungovat za zpřísněného režimu se sníženou kapacitou.

MHMP: Pražské bazény Šutka a Strahov se v omezeném režimu znovu otevírají veřejnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Nové radnice, sídla pražského magistrátu

Hlavní město Praha se při obnově provozu svých plaveckých areálů řídí mimořádným opatřením vydaným vládou ke dni 28. května 2021. Podle něj musí být snížena kapacita, která se vypočítává z velikosti vodní plochy a odpočinkové zóny v bezprostřední blízkosti.

Kromě toho je umožněn vstup pouze osobám s platným certifikátem o očkování proti koronaviru, dokladem o prodělané nemoci nebo s negativním testem na covid-19. Důležitou podmínkou však je, že zde nejsou akceptovány testy ze zaměstnání, ze škol ani sebetesty. Toto omezení se však netýká dětí do šesti let věku.

„Plavecký areál Aquacentrum Šutka se otevře v pátek 4. června. Dřívější termín nebyl reálný hned z několika důvodů. Zaprvé oznámení o otevírání bazénů dorazilo teprve minulý pátek a příprava na znovuotevření za stanovených podmínek je poměrně náročná na nastavení pokladního systému i naplánování provozních hodin. Druhým důvodem potom bylo, že na středu 2. června byla dlouhodobě naplánována funkční zkouška technologií,“ vysvětluje radní pro oblast správy majetku Jan Chabr.

Kapacita Aquacentra Šutka byla na základě daných podmínek v současnosti nastavena na 135 osob, což zahrnuje jak 50 metrů dlouhý bazén, tak i provoz wellness. Zároveň bylo nutné skloubit provoz pro širokou veřejnost s pronájmy plaveckých kurzů. A vzhledem k tomu, že právě tyto kurzy mají na základě smluvního vztahu pronajaty plavecké dráhy až do konce června, musí dostat přednost před plaváním veřejnosti. Proto také v termínech pondělí od 15:30 do 18:00, úterý od 15:15 do 20:00 a pátek od 16:15 do 19:00 bude prozatím i nadále Aquacentrum Šutka uzavřena pro širokou veřejnost.

Certifikáty o očkování nebo o negativním testu na covid-19 budou kontrolovat zaměstnanci plaveckého areálu u pokladen. Z tohoto důvodu budou zároveň na dobu nezbytně nutnou zablokovány volné průchody pro držitele permanentek. Na Šutce kromě toho i nadále pokračuje rekonstrukce části aquaparku, která započala v polovině listopadu 2020.

Naopak Bazén Strahov je v provozu už od úterý 1. června, a to v běžném režimu. Na základě aktuálních pravidel sice byla snížena kapacita z 60 na 47 osob, ale vzhledem k tomu, že v červnu už standardně ubývá návštěvnost zejména kvůli ukončení plaveckých kurzů různých školních skupin, nebylo potřeba přijmout žádná zásadní omezení provozu. Také zde se návštěvníci prokazují certifikáty při příchodu na pokladně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…