MHMP: Protipovodňová opatření na Malé Straně a v Přední Kopanině čekají opravy

19.12.2018 17:45

Rada hl. m. Prahy na dnešním jednání vybrala vítěze veřejných zakázek na opravy protipovodňových opatření na Malé Straně a v Přední Kopanině.

MHMP: Protipovodňová opatření na Malé Straně a v Přední Kopanině čekají opravy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

Na Malé Straně zajistí opravy společnost Green Project, s.r.o., s nabídkovou cenou 11 354 997,71 Kč bez DPH, v Přední Kopanině se prací ujme společnost Nowastav s nabídkovou cenou 17 423 359,55 Kč bez DPH.

Předmětem stavby na Malé Straně je odstranění nedostatků technického stavu souboru staveb protipovodňové ochrany v úseku protipovodňové linie na Kampě. Zejména se jedná o výměnu části kamenných dosedacích prahů, které v současné době ohrožují protipovodňovou funkci celého systému, za prahy ocelové. V Přední Kopanině se bude přírodě blízkým způsobem revitalizovat koryto Kopaninského potoka za účelem oslabení nebo zamezení účinku velkých vod na zastavěná území.

„Jde o důležité opravy a úpravy protipovodňových opatření. Z mého pohledu byly v otevřeném výběrovém řízení vybrány velmi dobré nabídky, které zajistí odpovídající kvalitu provedených prací,“ upřesnil náměstek primátora hl. m. Prahy Petr Hlubuček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …